Gran Canaria
Gran Canaria

Waarom is Gran Canaria een ideale plek om te leren surfen?

De surfcursussen op Gran Canaria hebben zoveel meer te bieden!

1) Het eiland heeft een aantal van de beste surfplekken in Spanje, zoals La Cícer dat deel uit maakt van het strand van Las Canteras in Las Palmas de Gran Canaria. Dit strand heeft ook ideale omstandigheden om paddle surf te leren. De hoofdstad heeft nog een tweede strand dat hiervoor ideaal is: las Alcaravaneras, vlakbij het stadscentrum.

2) De variëteit aan surfplekken is op zichzelf ook een voordeel dat het eiland meebrengt. De deelnemers aan de cursussen kunnen kennismaken met de golven aan verschillende stranden van Gran Canaria, waar de omstandigheden en de stromingen verschillen.

3) Het klimaat van Gran Canaria is een ander voordeel bij het surfen. Het eiland heeft meestal mooi weer. Daarnaast zijn er ook veel stranden met heel rustig water en zonder verraderlijke stromingen. Daarom kan je op Gran Canaria het hele jaar buiten aan sport doen.

4) Er komen steeds meer surfscholen op het eiland. De surfcursussen worden elk jaar beter en gevarieerder - zo is er voor elk type surfer en leeftijdsgroep wel een cursus. Dankzij de surfscholen raken ook steeds meer kinderen vertrouwd met de zee en het belang van een schone leefomgeving. De bloeiende surfcultuur en de surfscholen bieden kinderen en volwassenen die willen leren surfen een onvergetelijke actieve en afwisselende vakantie.

Wil je ook gaan surfen?
Hier vind je een lijst met surfscholen