Gran Canaria
Gran Canaria
Stranden

Las Canteras

De parel die de stad niet verbergt

Komt u met een cruise naar het eiland? Als u een van de passagiers bent die met een cruiseschip aankomt in Las Palmas de Gran Canaria, dan overhandigen we u direct de sleutels van de schatkist van de stad. Zodra u voet aan land zet. Want waarom zouden we hem verstoppen? U zou hem vroeg of laat toch ontdekken. Zo besparen we u wat tijd.

[] Un niño bucea en la playa de Las Canteras

De niet begraven schat van de hoofdstad is het strand Playa de las Canteras. Dit is de parel die de stad niet verbergt. Een kilometerslange zandstrook die zich langs de gehele baai uitstrekt. Een plek met een eigen charme op slechts drie à vier straten lopen van de cruiseterminal.

[] Niños jugando en la orilla de Las Canteras al caer la tarde

De stadsbewoners zeggen altijd dat Las Canteras een van de beste stadsstranden van het land is. En daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben. Want het is een strand waar het bijna het hele jaar door mooi weer is. Een hoekje in de stad waar je er even helemaal uit bent, waar de tijd stilstaat. Een soort strandversie van Central Park, waar je iedere dag van de week kunt sporten, in je zwembroek of bikini en eventueel met een surfplank.

[] Jugando a las palas en la orilla de Las Canteras

Het vormt bovendien een groot natuurreservaat. De zeebodem voor het strand is een lustoord voor honderden vissoorten, zoals het land dit is voor wandelaars, vissers, surfers en surfsters. En het heeft een bijzonderheid: een langgerekte rotsformatie die zich niet ver van het strand uitstrekt, door de lokale bewoners “La Barra” genoemd. Een strook van vulkanisch gesteente die een groot deel van het strand beschermt tegen de getijden. Een eigenaardige golfbreker die deze baai tot een van de fijnste plekken ter wereld maakt om te zwemmen en die badgasten de mogelijkheid biedt bij eb praktisch over het water te lopen.

[] Atardecer en Las Canteras

En als u zin hebt om te lopen, dan raden we u de boulevard aan die net achter het strand loopt, langs cafeetjes en ijssalons. Aan het begin van de strandboulevard vindt u de terrasjes van La Puntilla en de verse visrestaurants. Aan het andere uiteinde, de wereld van de surfers rond het Auditorio Alfredo Kraus, met nog meer cafés en terrasjes aan zee.

Maar mocht u van plan zijn een paar dagen in de stad te blijven, dan moeten we u waarschuwen: u moet op woensdag niet verwachten hetzelfde strand aan te treffen als op maandag.

[] Auditorio Alfredo Kraus

Dat is namelijk onmogelijk. Want Las Canteras is het Veranderende Strand. Het is nooit hetzelfde als de dag ervoor, maar eerder volledig anders. En dat is een van zijn andere bijzonderheden. Het ligt altijd op dezelfde plek, maar het is altijd anders.

[] Dos niñas juegan entre risas en la playa de Las Canteras

Dus nu weet u het. De schat van Las Palmas de Gran Canaria ligt verborgen op 5 minuten van de cruiseterminal. Meer aanwijzingen moet u niet verwachten. Als u de parel van de stad wilt zien, hoeft u slechts vier straten te lopen. U volgt gewoon iemand die fluitend over straat loopt met een handdoek, parasol of surfplank.