Gran Canaria
Gran Canaria
Met vrienden

Met vrienden

Voor optimisten

Er doet zich op Gran Canaria een ongelooflijk fenomeen voor. Wetenschappers van over de hele wereld hebben dit vreemde verschijnsel opgemerkt. Er komen elk jaar meer positief ingestelde mensen naar het eiland.

Maar hoe kan het dat er zoveel blije mensen bij elkaar op één plekje zijn te vinden? Misschien door het mooie weer? Het kan zijn dat het aantal blije mensen groeit door het goede klimaat op Gran Canaria. Het lekkere weer doet je problemen even verdwijnen.

Of misschien maakt het eiland zelf mensen wel gelukkig. Of misschien zijn het wel de zon, de eindeloze stranden, de bergen en de prachtige onderwaterlandschappen vol leven. Deze combinatie trekt een groot aantal actieve sportievelingen naar het eiland. Bezoekers die maar al te graag eens met activiteiten als surfen, duiken, klimmen of bergwandelen kennis willen maken.

Het kan ook zijn dat de levensvreugde op het eiland een gevolg is van de zee die het eiland omarmt. De oceaan laat je vanzelf van die bank afkomen om heerlijk van het buitenleven te genieten. In de zomer is Gran Canaria een aaneenschakeling van feesten die zich van dorp naar dorp verplaatsen. Met vuurwerk, dansen, modderbaden, swingende processies, amandelfeesten en nachtelijke vuurspuwers.

Misschien is het dit opborrelende optimisme dat van de zee afkomstig is en de mensen op terrassen buiten doet gaan zitten. Of te gaan dansen, zelfs als je eigenlijk verlegen bent - en de gesprekken doet opleven als de nacht korter wordt.

Al deze factoren kunnen een reden zijn voor het optimisme dat twaalf maanden per jaar op het eiland heerst. Echt waar. Die wetenschappers waar we het eerder over hadden, wilden graag weten waarom er zoveel plezier wordt gemaakt op het eiland. Daarom hebben ze bedacht dat ze dit het best zelf maar eens kunnen meemaken. En nu zijn ze hier. Voor een grondige studie zowel overdag als 's nachts wordt uitgevoerd.  Het wordt vast een langdurige en intensieve studie.