Gran Canaria

Mauro en Carmelo in hun restaurant Mi Vida

PROUDLY GRAN CANARIA

WELKOM

Hoe komt het dat Gran Canaria jaar na jaar wordt beschouwd als een van de beste LGBTQI+-bestemmingen van Europa? Daar hoef je niet lang over na te denken. Het is namelijk zo dat de zee er zorgt voor een vrolijke windje. En dat de stranden er perfect samengaan met het mooie weer. En dat de dagen er rustig voort kabbelen in een sfeer van 'leven en laten leven'. Het eiland is een goede plek om simpelweg gelukkig te zijn, lekker te eten, te sporten, tot in de vroege uurtjes te dansen en je geest te verruimen. Bovendien is de kans heel, héél groot dat je er opstaat met een blauwe hemel. Gran Canaria verwelkomt je met open armen.


STORIES

Mauro en Carmelo in hun restaurant in Mogán

Mauro & Carmelo

Carmelo en Mauro zijn de enthousiaste uitbaters van Mi Vida, een restaurant op loopafstand van de aanlegsteigers van het gezellige haventje Puerto de Mogán. Mauro, oorspronkelijk van Milaan, en Carmelo, van Gran Canaria, droomden vanaf het begin van hun relatie ervan om ooit samen te kunnen wonen en werken. Twee jaar geleden konden ze die droom waar maken, met de opening van hun restaurant Mi Vida. Daar combineren ze een gezellige sfeer met culinaire creativiteit.

Eva Lopes aan de slag in Yumbo Center

Eva Lopes

Eva is in Portugal geboren maar in Duitsland opgegroeid. Op Gran Canaria is ze eigenlijk op goed geluk beland, toen ze pas 18 jaar was, met een immense koffer en twee rugzakken. Ze was van plan hier op het eiland één winterseizoen te komen werken, maar 14 jaar later is er nog steeds - het is nu haar thuis. Momenteel werkt Eva als manager van twee restaurants in het winkelcentrum Yuma, namelijk Gio en Ritz, maar nog steeds geniet ze van die 'zonsopgangen op het strand'.

Fernando Ilarduya in het Yumbo Center

Fernando Ilarduya

Fernando Ilarduya en zijn echtgenoot zijn de oprichters van Freedom LGBT, de organisatie rond het Freedom Festival en de Maspalomas Pride, een van de bekendste Gay Pride-stoeten in Europa. Fernando is oorspronkelijk van Pamplona, maar 10 jaar geleden trok hij naar Gran Canaria - niet alleen voor het zachte klimaat maar ook om dat gevoel van vrijheid.

Jessica Velardo aan het Casa de Colón

Jess Velardo

Jess werkt als klinisch psychologe voor kinderen en tieners in een kliniek in Las Palmas de Gran Canaria. Ze is oorspronkelijk van Madrid, maar vorig jaar besloot ze haar buikgevoel te volgen en naar Gran Canaria te trekken om daar een nieuwe fase in haar leven te beginnen. Op het eiland vindt ze rust, sereniteit en vooral... inspiratie.


60 JAAR TROTS

Een stelletje rent over het strand van Maspalomas

Gran Canaria is uitgegroeid tot een internationaal icoon op het vlak van LGBTQI+-toerisme en is een heerlijke bestemming als je pride en zon zoekt. Al decennia lang vormt het eiland een belangrijke vakantieplek voor de community. En daar zijn we trots op.

7 PLEKKEN DIE JE NIET MAG MISSEN

Twee meisjes die hand in hand door Finca Ossorio wandelen

Gran Canaria staat bekend als het 'kleinste continent ter wereld' en dat heeft het eiland te danken aan zijn variëteit en diversiteit in het landschap, activiteiten én mensen. Je kunt er honderden stranden vinden, gezellige dorpen verkennen, de plaatselijke keuken proeven en tot in de late uurtjes dansen.


CULTURELE EVENEMENTEN

Podium en balkon van het theater Pérez Galdós

Het culturele leven van Gran Canaria bruist het hele jaar door, met een uitgebreid aanbod van concerten, theater, volksfeesten en méér. Er is zoveel keuze, dat je elke dag wel iets anders en onvergetelijks kunt doen. In deze kalender vindt je enkele hoogtepunten.

EVENTOS LGBTQI+

Poster van Maspalomas Pride.

Ontdek de evenementen van de LGBTQI+-community van het eiland. Van variététheather en thematische feesten tot modeshows, tentoonstellingen en muziekfestivals.

Gran Canaria