Gran Canaria
Gran Canaria

Varför är Gran Canaria en perfekt plats för att lära sig surfa?

Surfkurserna på Gran Canaria erbjuder många fördelar.

1) Ön räknar med en av landets bästa spots för att lära sig att surfa: området vid La Cícer på Las Canteras-stranden. Las Canteras erbjuder områden som verkar som gjorda för att börja med paddle surf. Dessutom har huvudstaden ännu en strand, Alcaravaneras, som är perfekt för denna sport. 

En grupp barn stretchar vid strandkanten
Flera flickor följer lärarens instruktioner medan de tar en våg

2) Detta stora utbud av platser för att praktisera, den enorma kvantitet av spots för att börja är den andra fördelen som ön erbjuder. Skolornas elever kan göra sig bekanta med den marina världen på olika platser på Gran Canaria, då både strömmarna, tidvattnet samt belägenhet är olika.

3) Gran Canarias klimat är en annan fördel för att surfa. Det fina vädret är norm på ön. Och det finns ett stort antal stränder med utomordentliga säkerhetsanordningar. Därför är Gran Canaria som ett stort gym under bar himmel som gör att man kan utöva denna sport året om.

En flicka promenerar längs Canterasstranden med sin bräda

4) Surfskolorna blir fler och fler på olika platser på ön. Kurserna blir år efter år bättre, de kan erbjuda ett större utbud av service för alla sorters surfare, för alla åldrar, för grupper. Tack vare alla surfskolorna formas väldigt många barn att känna respekt för havet och för miljön. Och allt tack vare surfkulturen och skolorna som satsar på erbjudanden av oförglömliga upplevelser på Gran Canaria till alla som har lust att lära.

Har du beslutat dig för att lära dig att surfa?
Här finner du listan med surfskolor