Gran Canaria
Gran Canaria
Stranden

Puerto de Mogán

Energie opdoen in Mogán

" Wij gaan elke zomer naar Puerto Mogán, aan de zuidkant van Gran Canaria. Het is al jarenlang mijn eigen toevluchtsoord. Mijn weekje rust om energie op te doen. Het is er gezellig en ideaal voor een vakantie met de kinderen.

Vista panorámica de la playa de Mogán

Sinds mijn man het zeevissen heeft ontdekt, wil hij ook nergens anders meer heen op vakantie. Hij is een fanatieke sportvisser geworden en heeft zich zelfs voor een viswedstrijd ingeschreven. In de haven zijn er boten te huur om te gaan vissen op blauwe marlijn of tonijn of iets anders met –ijn. Hij heeft het me wel eens proberen uit te leggen maar mij zegt het niet zoveel.

[] Una chica con gafas de sol junto al Puerto de Mogán
[] Una familia ríe en un embarcadero de Puerto de Mogán

Maar hij kan er hele dagen mee bezig zijn. Laat hem maar met de hengel achter de vissen aan gaan, zodat hij zich een paar dagen de grote zeevisser waant.

Zolang ik lekker rustig met mijn boek op een ligbed naast het zwembad kan liggen en elke middag naar het strand kan om te zwemmen, ben ik tevreden. De kinderen vinden hier binnen vijf minuten vrienden en vriendinnetjes om mee te spelen. Na korte tijd lijkt het alsof ze al hun hele leven op het eiland hebben gewoond. 

[] Vista panorámica del Puerto de Mogán

Ik vind de haven hier ook erg leuk en misschien moet ik ook maar eens mee gaan vissen. Hoewel ik een visser ken die het niet leuk zal vinden als ik een grotere tonijn vang dan hij... "

Tips van Kapitein Nemo:
Als u wilt deelnemen aan een begeleide excursie naar de haven van Mogán op marktdag, neemt u contact op met OKGranCanaria
Een tochtje met de duikboot “Yellow Submarine” in Mogán staat garant voor plezier.
Voor deze excursie kunt u contact opnemen met OKGranCanaria.
In een kajak langs de kust varen, van Mogán naar Taurito? U kunt zich hier opgeven voor uw excursie.