Gran Canaria
Gran Canaria
10 redenen om terug te komen

Thuiszitters gaan niet naar de hemel

Thuiszitters gaan niet naar de hemel

Er zijn gemakzuchtige mensen. Echt waar, beste lezer. Die bestaan.

Er zijn mensen die het liefst heel dicht bij huis blijven. Mensen die niet weten dat je om op de mooiste plekjes te komen soms iets meer moeite moet doen. De moeite om op plekken te komen die voor andere mensen ver weg lijken.

Zo zijn er mensen die niet in staat zijn om de bochtige weg te rijden die van de warme kust van Gran Canaria naar het hoogste punt leidt.

En daarom zijn er dus mensen die zich nooit een astronaut zullen voelen zonder de aarde te verlaten. Een astronaut op stap in Tejeda, het kleine dorpje op Gran Canaria dat door een zee van wolken is omgeven. Ja er zijn mensen die dat gaan missen.

Maar als je meer van het ondernemende type bent en écht nergens rustig kunt blijven zitten, volg je onze raad.

Op Gran Canaria is een weg die begint bij de stranden en zich langs een hele reeks dorpjes slingert om uiteindelijk bijna in de hemel uit te komen. Tot hier is alles nog normaal. Maar beetje bij beetje begint het minder gewone deel, want de weg gaat steeds verder omhoog en laat de wolken achter zich en zelfs de hemel blijft beneden achter als je in Tejeda aankomt.

En dat is ons verhaal. Een tip voor de reizigers onder jullie: het kleine dorp Tejeda mag je niet missen. Het ligt op net iets meer dan een uur van de kust af, en de weg erheen gaat zover omhoog, dat je de hemel betreedt (de reis duurt 2 uur als je met een zoetekauw gaat die in San Mateo wil stoppen om zoetigheid en suikerbrood te kopen).

Dagtochten naar Tejeda
Tripgrancanaria organiseert tochten naar plaatsen in het binnenland van het eiland waaronder Tejeda en Roque Nublo.
OKGranCanaria neemt u mee op een tocht vanaf Arucas aan de kust naar de bergen midden op het eiland