Gran Canaria
Gran Canaria
Natuur

Fietsen

Fietsen

Gran Canaria is een eiland waar de liefhebbers van fietsen in de natuur de routes voor het uitkiezen hebben.

De natuurlijke omgeving van het eiland Gran Canaria is zo gevarieerd dat het de naam 'continent in het klein' meer dan verdient. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen aan de eindeloze mogelijkheden om door een bosrijke omgeving in het binnenland te fietsen of spectaculaire kustwegen te verkennen. Het milde klimaat dat het hele jaar door op het eiland heerst nodigt je uit om heerlijk in de natuur te gaan sporten: wandelen, klimmen of fietsen. Gran Canaria heeft veel meer toeristische mogelijkheden dan zon en strand alleen. 

Gran Canaria, paradijs voor fietsers

Iedereen weet dat Gran Canaria een perfecte plek is om de winter te ontvluchten met zijn 128 stranden en gemiddelde temperaturen van 24ºC om het hele jaar te genieten. Maar slechts weinig mensen kennen het bergachtige gebied in het binnenland, een paradijs voor mountainbikers. Gran Canaria is een werelddeel in het klein met een uniek ecosysteem. Het eiland kent 32 beschermde natuurgebieden, 8 natuurreservaten en ongeveer 100 inheemse plantensoorten. Op Gran Canaria kun je genieten van de evolutie van de flora – Het eiland is voor plantenkundigen net zo belangrijk als de Galapagos-eilanden voor zijn fauna.

Het eiland is bergachtig en heeft heel gevarieerde landschappen met steile hellingen en spectaculaire uitzichten. De fietsroutes zijn dus nooit vlak of recht en leiden altijd door rotsachtige landschappen - het eiland is ooit uit een vulkaan ontstaan.

Bent u klaar voor een superleuke excursie op 2 wielen?
Zie hier een lijst van ondernemingen in actief toerisme