Gran Canaria
Gran Canaria
Maspalomas
Las Canteras
Amadores
Playa del Inglés
Puerto Rico
Mogán
Amadores
Agaete
Meloneras
San Agustín
Stranden

Relaxen in de zon

Een zee van zonnige stranden in de buurt

Gran Canaria is een continent in het klein. Een eiland in de buurt van Europa, met veel verschillende stranden die net zo divers zijn als de landschappen in het binnenland. Bijna 60 kilometer strand op een kustlijn van 236 kilometer, onder een heerlijke zon die elke dag weer schijnt.

Uma rapariga a sorrir nas Dunas de Maspalomas

Op Gran Canaria vind je allerlei soorten stranden. ‘Zon en zand’ is de magneet die al generaties lang bezoekers van verschillende punten op de wereld aantrekt. Er zijn drukke en bekende stranden, zoals het lange zandstrand van Maspalomas. Een eindeloos lange strook van zand die begint bij Playa del Inglés en zich uitstrekt tot de vuurtoren van Maspalomas, langs een woestijn van duinen aan de zuidkust van het eiland.

Maar er zijn ook veel andere stranden aan de zuidkust. Je vindt hier rustige familiestranden, zoals San Agustín, het strand van Amadores of het kleine strand van Puerto de Mogán. Of misschien ben je meer op zoek naar de gezellige drukte van bijvoorbeeld de vanouds bekende badplaats Puerto Rico.

Vista aérea do oceano de dunas de Maspalomas
Um casal a abraçar-se perto do mar em Gran Canaria

In het zuiden van Gran Canaria vind je ook een groot aantal kleine stranden En overal is het bijna het hele jaar door mooi weer. Sommige stranden zijn toeristisch, met veel mogelijkheden tot vermaak. Op andere stranden kun je juist genieten van de rust.

De stranden in het noorden van het eiland zijn meer voor de rustzoekers. Daar vind je kleine vissersdorpen als Agaete, een plek om even weg te zijn van alle drukte.

Ook in het noorden ligt de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, die met recht trots is op haar grote mondaine strand Las Canteras. Een kilometerslang strand dat de stad met badgasten en surfers vult.

Duas jovens a rir sobre a areia de Las Canteras
Duas jovens a rir sobre a areia de Las Canteras

Gran Canaria biedt de bezoeker alle mogelijke dienstverlening die je van een eiland met een rijke toeristische traditie mag verwachten. Elk jaar keren duizenden Europeanen naar 'hun' eiland terug. Kom en verken een wereld van verschillende stranden op één eiland. Kom wanneer je maar wilt. Want hier gaat het mooie weer maar zelden met vakantie.

We verwachten je op het eiland Gran Canaria!

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.