Gran Canaria
Gran Canaria
image01
Explora el paraíso del surf en Gran Canaria, tu destino ideal para disfrutar de las olas.
Descubre el paraíso del windsurf en Gran Canaria: playas doradas y vientos perfectos te esperan.
Sumérgete en las aguas de Gran Canaria y experimenta la magia del paddle surf, un deporte acuático que hará perfecta tu jornada en la playa.
Sumérgete en el mundo misterioso y vibrante del submarinismo en las profundidades de Gran Canaria. Descubre un paraíso subacuático inexplorado.
Nada con delfines en Gran Canaria: una experiencia única para conectarte con la vida marina en las aguas cristalinas de la isla.
Vuela sobre las olas practicando kitesurf en Gran Canaria: adrenalina y aventura en el paraíso de los vientos y las playas perfectas.
De zee

Genieten van de zee

236 kilometer kust met een oceaan aan mogelijkheden om van de zee te genieten.

Dit alles maakt Gran Canaria tot een favoriete bestemming voor veel Europeanen. Al generaties lang. Zeilers, duikers, surfers, zeevissers of windsurfers. Allemaal komen ze graag naar dit eiland, dat een magnetische aantrekkingskracht heeft. Het eiland heeft een magnetisme waarop iedereen afkomt die op zoek is naar een zee van goed weer.

Coucher de soleil en mer, sur la côte de Gran Canaria

Waarom komen er zoveel verschillende mensen samen op hetzelfde punt midden in zee?

Het recept van dit zilte cocktail is simpel. Het eerste ingrediënt: Gran Canaria is een van de plekken met het beste klimaat in Europa. De watertemperatuur (tussen 18 graden in de winter en 22 voor de rest van het jaar) en de goede weersomstandigheden wat golven en wind betreft, maken watersport 12 maanden per jaar mogelijk. Er zijn baaien met ideale condities voor windsurfen of kitesurfen. Het eiland is de thuishaven voor de beste windsurfers die, hoewel ze er niet mee te koop lopen, het grootste deel van het jaar hier doorbrengen. Duikers en vissers geven ook liever niet prijs waar ze precies hun vakantie doorbrengen. 

Zeilers vinden rond Gran Canaria een geweldige wedstrijdbaan. De natuur helpt een handje met goede wind bijna op bestelling, zeestromen die zorgen voor enorme scholen vis dichtbij de kust en een spectaculaire zeebodem. Terwijl in de rest van Europa de activiteiten rond de zee in de winter grotendeels tot stilstand komen, houdt het eiland zijn enorme watersportcentrum open. Het hele jaar door.

Gran Canaria heeft ook een ruim opgezette infrastructuur om van de mogelijkheden die de natuur biedt te kunnen genieten. Het heeft faciliteiten voor allerlei soorten watersport. Bijna overal is wel een bedrijf, een club, vereniging of haven te vinden.

Des jeunes se jettent à la mer au sud de Gran Canaria
Des jeunes se jettent à la mer au sud de Gran Canaria

Een eiland waar de zee overal aanwezig is en zich in alle activiteiten mengt. Daarom heeft deze kleine stip op de kaart midden in zee aan de wieg gestaan van 30 wereldkampioenen in verschillende takken van sport en zes keer Olympisch goud in de zeilwereld: José Luis Doreste, Luis Doreste, Roberto Molina, Patricia Guerra, Domingo Manrique de Lara en Fernando León; van de twaalfvoudige wereldkampioen windsurfen: Björn Dunkerbeck en de op hoog niveau zeilende windsurfzussen Daida en Iballa Ruano.

Wie gek is op de zee, wie zeiler, duiker, visser, surfer, kitesurfer of windsurfer is, weet vast al wel wat voor een fantastische vakantie in Gran Canaria hem of haar te wachten staat.