Gran Canaria
Gran Canaria
Stranden

Meloneras

Meloneras, het tijdloze strand

Het overkomt bijna iedereen. Als je bij Meloneras aankomt, merk je dat je horloge langzamer gaat lopen. De enigen die nog de tijd meten zijn de hardlopers die over de Boulevard rennen. Alleen de sporters vinden minuten of uren nog belangrijk. Want zij meten de tijd die het ze kost om over de lange boulevard vanaf de vuurtoren van Maspalomas hard te lopen.

[] Dos jóvenes charlan animadamente por el paseo de Meloneras
[] Jóvenes charlan animadamente por el paseo de Meloneras

Langs de muziek die op de terrassen klinkt, langs de spahotels en de restaurants aan zee. Ze volgen de slingerende strandweg die de kust tot de laatste bocht volgt, tot daar plotseling het strand van Meloneras opdoemt.

Dit kleine strand ligt aan het einde van de in mooi weer gedrenkte weg, waar je het best zonder haast over wandelt.

[] Meloneras

Volg deze prachtige strandboulevard eens tot aan Meloneras, het strand waar de tijd stilstaat. Een rustig strand. Het is een plek die je tot rust laat komen zodat je de problemen van alledag in perspectief kunt zien.

Misschien is het die optimistische sfeer, die allerlei verschillende mensen aantrekt. Van golfenthousiasten die elke dag hun 18 holes spelen op de aan het strand grenzende golfbaan. Tot de kleine zeilbootjes die langs het strand terugvaren naar de haven van Pasito Blanco, aangetrokken door het goede klimaat.

[] Vista del campo Meloneras Golf

Dan zijn er nog de gelukkige paartjes die elkaar op dit deel van Gran Canaria weervinden bij een prachtige zonsondergang, die zo weldadig is dat je die eigenlijk zou moeten kunnen bewaren.

Hier komen ook gezinnen van het noorden van het eiland om te genieten van het prachtige uitzicht over zee na een overheerlijke paella met verse vis. Je vindt hier allerlei verschillende mensen, maar één ding hebben ze gemeen. 

[] Una chica en bicicleta en el paseo de Meloneras
[] Una pareja charla con el Faro de Maspalomas al fondo

Iedereen is zich bewust dat morgen de zon weer schijnt (en in Meloneras is dat bijna een zekerheid).