Gran Canaria
Gran Canaria
Stranden

Playa del Inglés

Playa del Inglés is een strand met een studie en twee masters

Stelt u zich even voor dat er in de wereld een universiteit voor stranden bestond. Een academisch centrum waar Europese stranden konden studeren voor de titel 'beste badplaats'. Laten we u vertellen dat deze universiteit voor stranden al bestaat en dat Playa del Inglés, in het zuiden van Gran Canaria, al lang geleden voor alle vakken is geslaagd.

[] Niño haciendo castillos de arena en Playa del Inglés
[] Haciendo castillos de arena en Playa del Inglés

Ja. Playa del Inglés heeft de titel van 'geweldig strand'. Waarom? Nou, waarschijnlijk scoorde het al uitmuntend voor het goede klimaat. Voor goed weer slaagde het strand met vlag en wimpel omdat er bijna het hele jaar door een milde zon schijnt. Een heerlijk klimaat is bijna standaard voor de kilometer lange zandstrook die begint in Maspalomas en eindigt bij Playa del Inglés, aan de voet van de hotels die bijna in het water lijken te stappen om ook in de zee te gaan zwemmen.

Playa del Inglés heeft ook het certificaat voor golven van vreugde behaald. Het is een titel die aan het strand is gegeven als vakantieplaats voor duizenden Europeanen, omdat het strand al tientallen jaren lang het beste plekje onder de zon is voor honderden gezinnen. Het is een perfect strand om met kleine kinderen te vertoeven. Het is breed met veel beschutte plekken en zones waar kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Er is een veelvoud aan winkels en dienstverlening in de buurt.

[] Jugando en la orilla de Playa del Inglés

Playa del Inglés is ook met een goed cijfer geslaagd voor het vak 'gezellig strand'. Het is een van de meest bezochte en drukke stranden van Gran Canaria. Er zijn plekken waar jongeren elkaar ontmoeten, waar allerlei activiteiten door elkaar lopen, surfen, joggen, flaneren op het strand, aan capoeira doen, heerlijk relaxen in een hangmat - waar modebewuste meiden of groepen vrienden de golven inspringen.

Dankzij al die activiteit en levendigheid is Playa del Inglés ook voor het vak 'sportief strand' goed geslaagd. In de bocht waar de zone met het nudistenstrand begint, wat verder weg van de drukte zijn de surfers heer en meester, en op het rustigste gedeelte zonnen de mensen die graag een dag op een afgelegen strand willen doorbrengen. Want dat is uiteindelijk zo geweldig aan deze plek. Het strand biedt zoveel mogelijkheden als maar te bedenken zijn om een dag aan zee door te brengen. 

[] Dos niños corren por la orilla de Playa del Inglés
[] Una niña corren por la orilla de Playa del Inglés

Alle zonzoekers die elke morgen het zand opstappen kunnen duizend-en-één verschillende dagen aan het strand doorbrengen - aan het begin van de enorme duinenrij die pas kilometers verder eindigt, ver weg van de zone waar de hotels de zee bijna lijken te raken.