Gran Canaria
Gran Canaria
Documento sin título

En familjelösning för att lära känna en stad med tusen ansikten

Hade ni verkligen tänkt lämna ön utan att lära känna Las Palmas de Gran Canaria? 

Och missa den största och livligaste staden i hela arkipelagen? Oroa dig inte. Om du inte vill gå omkring med barnen på en plats  du inte känner så har vi en familjär lösning, det vill säga vi har en praktisk och bekväm lösning för familjen.

Turistbussen i Santa Catalina parken
En flicka framför en fond av palmer

Med turistbussen kan du åka runt i staden på ett roligt sätt med hela familjen. Från fyra meters höjd och med audioguider på 8 språk. Las Palmas de Gran Canaria Tour visar dig staden genom en komplett tur från vilken du kan stiga av och på var du vill och kan planera din utflyktsdag. Som i vilken annan europeisk storstad som helst som har en massa saker att visa upp. Därför att Las Palmas de Gran Canaria är en stad med tusen ansikten och som växer på en ö mitt i Atlanten. 

Du kan stiga på “guaguatour” i Vegueta, de historiska kvarteren, en stadsdel som är mer än 500 år gammal, full av museer samt tapasbarer. Barnen kommer att tycka om ett besök på Kolumbushuset.

Mor och dotter på hantverksmässan i Vegueta
Mor och dotter framför katedralen

Därefter kan ni stiga av vid Canterasstranden, en kilometerlång strand som omges av en slingrande strandpromenad med uteserveringar, en lång promenad som slutar där surfarna hoppar över vågorna som om de vore av papper. 

Du kan också ta något att dricka under palmerna i Pueblo Canario, en liten undangömd vrå i staden. Och om barnen ger dig en lugn stund kan du kanske unna dig en nyck på gatan Mesa y López eller Trianagatan, de största affärsgatorna. Du kan också stiga av i Catalinaparken där de stora kryssningsfartygen lägger till, bredvid vetenskapsmuseet i Elderhuset. I Eldermuseet hittar dina barn ett museum av annat slag, som gjort för dem, för att de ska kunna leka med massor av olika saker. 

Flygfoto över staden Las Palmas de Gran Canaria

Du kan se hela staden som breder ut sig längs havet från utsiktspunkten Altavista. Till alla dessa platser tar turistbussen dig.

Varför inte komma och lära känna Las Palmas de Gran Canaria?

Mer information: www.city-sightseeing.com