Gran Canaria
Pesca deportiva en Gran Canaria
Havet

Sportfiske på djupt vatten

Världsrekord i marin lycka

Blå marlin, Näbbgäddan, Tonfisken, Barracudan och den vita tonfisken. Alla är överens om att vi inte får berätta för någon att de trivs alldeles utmärkt i havet kring Gran Canaria.

Vy över Puerto de Mogán

Men vi kan inte. Vi måste berätta att rikedomen i havet som omger Gran Canaria är ytterligare en av de tjusningar som omsluter ön likt presentpapper. Havsbottnen runt Gran Canaria har ett enormt register av olika arter. En marin karamell för alla som gillar sportfiske. 

Och det är alltså  därför som sportfiskarna har anlänt till sporthamnarna på ön under de senaste åren. Framför allt till den sydliga delen av Gran Canaria. Hamnarna på södra delen av ön erbjuder flera farkoster med professionell besättning och väl utrustade för långa härliga fiskedagar. Dagar med fiske ute på havet dit ingen stress eller några bekymmer når. Mobiltelefon? Nej ingen mobiltelefon eller jobb, inget av press. Hav. Metspö och en blå himmel som enda rekreation.

Djuphavsfiskare i Gran Canarias hav
Djuphavsfiskare i Gran Canarias hav

Detta är ännu ett skäl till öns succé bland alla djuphavsfiskare i halva Europa. På Gran Canaria kan man ägna sig åt fiske 12 månader om året. Klimatet är utmärkt nästan jämt. Även om bästa tiden för att fånga svärdfisk och tonfisk är mellan maj och november. Men hela året om ser man besättningar som lämnar hamnarna i syd på utkik efter de bästa fiskeplatserna mellan udden i Maspalomas till en plats som kallas Punta del Descojonado som ligger nära La Aldea de San Nicolás.

På denna del av Gran Canarias kust mäter apparaterna för marin lycka upp det högsta tänkbara resultatet. Vilken dag på året som helst. Listan på uppmätta resultat av lyckliga fiskare har ingen jämförelse på flera meridianers avstånd. Och trots att den blå marlinen och svärdfisken inte håller med oss om detta, så måste vi berätta.

Mer information om djuphavsfiske på Gran Canaria:
Abborrarter 
Tonfiskar

Vill du göra en utflykt med sportfiske?
Gran Canaria Blue
LPA Visit
Ok Gran Canaria