Gran Canaria
Gran Canaria
image01
Charcos naturales en Los Azulejos de Veneguera, en la isla de Gran Canaria
image01
Paseo en grupo por la Presa de las Niñas en Gran Canaria
image01
image01
Må bra

Må braDet stora välbefinnandet upptäcktes för många år sedan. Det föddes på 1800-talet när engelsmännen på sina resor till Kapstaden upptäckte ön med det bästa vinterklimatet i Europa.

En ö med mikroklimat helt perfekt för att stanna långa perioder och kurera sina krämpor eller helt enkelt bara vila. En plats med ett hav av fint väder för att sköta om sig och må bra.

Leende flicka vid Maspalomas sanddyner

Under andra hälften av 1800-talet hade Gran Canaria redan blivit en plats att räkna med som hälsodestination. Det kom besökare från tusentals olika städer, som letade efter ett bra klimat och efter de medicinska källorna i kurorterna i Azuaje och Berrazales.

Men sökandet efter det stora välbefinnandet stannade inte av med åren. Visionären Eduardo Filiputti förnyade formeln på 1900-talet och skapade ett center i Maspalomas. Ett spa på sanddynerna, ett helioterapicenter som tog tillvara de hälsosamma effekterna av kombinationen sand och sol. Det var på 60-talet.

Idag fortsätter formeln för det stora välbefinnandet att förbättras. Besökaren på Gran Canaria finner ett stort utbud av Spa & Wellness center, omhändertagna av specialister och det senaste vad gäller behandlingar.

Avancerade metoder och moderna anläggningar av spa och thelassoterapi mixat med ett hav av stränder. Allt detta i förbindelse med ett stort antal proffs när det gäller hälsa och skönhet, tillsammans med ett stort utbud av privat sjukvård.

Om du vill ägna några dagar åt att må bra och sköta om dig, kom till Gran Canaria. Vi hoppas fortsätta att i ytterligare 150 år vara platsen som förvarar formeln för Det Stora Välbefinnandet.