Gran Canaria
Gran Canaria
Stränder

Playa del Inglés

Playa del Inglés är en strand med universitetsutbildning

Låt oss för ett ögonblick tänka oss att det finns ett universitet för stränder. Ett akademiskt center där Europas stränder kunde beviljas titeln "Bästa badstranden". Jo, vi kan berätta att detta universitet existerar och att stranden i Playa del Inglés, på södra Gran Canaria, för länge sedan fick godkänt i alla ämnen.

Sandslott i Playa del Inglés
Bygge av sandslott i Playa del Inglés

Just det! Playa del Inglés har titeln fantastisk strand. Varför? Jo det kanske är för att den fick med beröm godkänd i förträffligt klimat. Den fick bra betyg i detta ämne eftersom den har en mild sol praktiskt taget hela året om. Ett avundsvärt klimat är nästan regel vid denna kilometerlånga sandremsa som börjar i Maspalomas och slutar i Playa del Inglés alldeles vid foten av hotellen som verkar luta sig som om de ville simma i havet. 

Playa del Inglés har också ett officiellt intyg för att ha uppnått hundra tusen skratt. Det är en titel man får för att vara en semesterplats för tusentals européer, för att sedan långt tillbaka vara den bästa tillflyktsorten för hundratals familjer som vill ha sol. Den kan skryta med att vara en perfekt strand för de minsta. Den är mycket bred, den har undanskymda ställen och platser där barnen kan roa sig som de vill. Den har också massor av butiker och restauranger i närheten.

Playa del Inglés

Playa del Inglés fick även högt betyg i rolig strand. Det är en av de populäraste och mest besökta stränderna på Gran Canaria. Där finns nämligen områden för ungdomar att träffas, områden för surfare, för joggingfantaster, för aspiranter till strandraggare, för utövande av capoeira, leende solstolsliggare eller grupper av kompisar som hoppar och dyker i vågorna.

Tack vare alla dessa aktiviteter med liv och rörelse uppnådde Playa del Inglés högsta betyg som sportstrand. Och därför i kurvan där nudiststranden börjar, regerar surfarna något avsides, och i den minst besökta delen solar alla som vill vara ensamma en dag i solen. Det är detta som är så bra med denna strand. Den har så många valmöjligheter du bara kan önska dig för en bra dag på stranden.

Lek vid strandkanten i Playa del Inglés

Tusen dagar på stranden är möjligt för var och en av de soldyrkare som varje morgon landar i sanden. Befinner man sig i början av denna enorma vidd av sanddyner kan man skönja slutet flera kilometer längre fram, långt från hotellen som verkar söka havet.