Gran Canaria

Mauro och Carmelo på sin restaurang Mi Vida

PROUDLY GRAN CANARIA

Välkomna

Hur blev Gran Canaria ett av Europas stora hbtqi-resmål? Ja, förklaringen är kanske ganska enkel. Havet är nu en gång för alla så att det för med sig en viss ström av glädje. Och stränderna blandas likaså bra med det vackra vädret. Och så här går dagarna med den fördomsfria inställningen "lev och låt leva”. Ön är alltid en trygg hamn för att vara lycklig en stund, sporta, äta god mat, dansa hela natten, leva med ett öppet sinne. Dessutom är det väldigt, väldigt troligt att dagen startar med en blå himmel. Gran Canaria väntar på dig och hälsar dig mycket hjärtligt välkommen.


BERÄTTELSER

Mauro och Carmelo på sin restaurang i Mogán

Mauro & Carmelo

Carmelo och Mauro är livsnerven i restaurang Mi Vida, ett unikt hörn strax intill bryggorna i Puerto de Mogán. Mauro, från Milano, och Carmelo från Gran Canaria drömde om ett liv tillsammans, under de första åren av sin relation. För drygt två år sedan lyckades de förverkliga sin gemensamma dröm och starta Mi Vida. Deras restaurang bjuder på sköna stunder, med kreativitet, gott humör och mycket kärlek genom sitt kök.

Eva Lopes

Eva Lopes

Eva har portugisiskt ursprung men växte upp i Tyskland. Hon kom till Gran Canaria lite för äventyrs skull, bara 18 år gammal, med en stor resväska och två ryggsäckar. Hon hade för avsikt att jobba under vintersäsongen, men 14 år senare är hon kvar på den här ön som nu är hennes hem. För närvarande arbetar Eva som föreståndare på två restauranger, Gio och Ritz, på köpcentret Yumbo, och hon fortsätter att vara benhårt förälskad i soluppgångar på stranden.

Fernando Ilarduya

Fernando Ilarduya

Fernando Ilarduya och hans make är grundarna till Freedom LGTB, organisationen bakom Freedom Festival och Maspalomas Pride, en av de mest kända prideparaderna i Europa. Fernando kommer från Pamplona, men för 10 år sedan beslöt han sig att göra Gran Canaria till sitt nya hem för det behagliga klimatet och, framför allt, för att här känner han sig fri.

Jess Velardo

Jess Velardo

Jess arbetar som psykolog med barn och ungdomar på en vårdcentral i Las Palmas de Gran Canaria. Hon kommer ursprungligen från Madrid, men förra året beslöt sig Jess för att lyssna på sin intuition och flytta till Gran Canaria och inleda en ny fas. På ön har hon funnit lugn, ro och framför allt inspiration.


60 ÅR MED STOLTHET

60 är med stolthet

Gran Canaria har blivit en internationell ikon för hbtqi-turism, ett utmärkt resmål om du är ute efter "stolthet" och sol. Under årtionden har ön fortsatt att vara en relevant semesterplats för gemenskapen. Och med sån stolthet.

7 PLATSER DU INTE BÖR MISSA

7 platser du inte bör missa

Om Gran Canaria är känt som "kontinenten i miniatyr" är det för den stora blandningen av landskap och öppna platser som det erbjuder. På ön kan du njuta av tusentals stränder, upptäcka charmiga byar, prova det goda lokala köket, dansa hela natten.


KULTUREVENEMANG

Kulturevenemang

Kulturlivet på Gran Canaria är levande året om, med massor av olika aktiviteter: musik, teater, populära högtider och mycket mer. En rad olika alternativ som gör det lätt att lägga upp planer av alla slag, så att varje dag blir annorlunda och oförglömlig. I den här kalendern hittar du de viktigaste evenemangen.

HBTQI-EVENEMANG

Eventos LGBT

Upptäck vilka evenemang som hbtqi-gruppen på ön organiserar. Från shower till temafester, parader, modevisningar, utställningar och festivaler.

Gran Canaria