Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Gastronomi

Gastronomi

Det behövdes 500 år för att laga till den kanariska gastronomin. Det var nödvändigt för att ugnsbaka blandningen av produkter som havet skänkte. Och för att blanda samman dem med de långväga influenser som angjorde öns hamnar.

För den kanariska gastronomin växer genom sin tradition som Atlantens stora hamn. Resande från hundra olika länder anlände till Gran Canaria och hade med sig smaker från 10 meridianers omkrets.

En grupp vänner tar ett glas vin i Vegueta

En oavbruten växling av ingredienser kan förklara olikheterna i de 21 kommunerna. En mångfald som hoppar från den utmärkta blomosten till bakverken med sötpotatis, till vin, rom från sockerrör eller kaffe.

Och till allt detta var det bara att summera havet. Ett rikt hav som omger en ö där den  hjälpte till att få en avundsvärd köksträdgård att växa.

Gran Canarias skafferi hade tur också. Tack vare det fina klimatet frodades här tomater, äpplen, tropiska frukter, bienmesabe av mandel, apelsiner, bananer och en enorm variation av fisk som nu fyller saluhallarna. Detta är bara ett exempel på allt den nyfikne turisten kan finna på vår smakrika ö. Ett perfekt kök för att på semestern förena den goda maten med det fina vädret.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.