Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Cykling

Cykling

Gran Canaria är en ö med massor av rutter för alla som är intresserade av cykelturism och den nära kontakten med naturen.

Den naturliga omgivning som ön Gran Canaria erbjuder invånarna och besökarna gör de förtjänt av epitet: Miniatyrkontinent. Alla älskare av cykelsporten disponerar ett oändligt antal alternativ som kombinerar motion med glädjen över grönskande landskap i öns inre och spektakulära kustscenerier. Det behagliga klimatet som råder på ön under hela året inbjuder till utövandet av olika sporter i naturen: vandring, bergsklättring eller cykling är några av de bästa turistalternativen på Gran Canaria.

 

Gran Canaria, cyklistens paradis

Det är ett känt faktum att Gran Canaria, med sina 128 sandstränder och en medel­temperatur på 24 grader hela året om, är en perfekt plats att fly till från den kalla vintern.

Men det är få som känner till de bergiga inre delarna av ön, som är ett paradis för cyklisten. Gran Canaria är en miniatyrkontinent med ett privilegierat ekosystem. Här finns 32 skyddade naturområden, 8 naturreservat och ett hundratal autoktona växter. På Gran Canaria kan man uppleva florans utveckling – den här ön har samma intresse för botanikern som Galapagosöarna har för zoologen.

Ön är bergig och med ett mycket abrupt och spektakulärt landskap. Här är bergsstigarna liksom landsvägarna nästan aldrig lika och ofta förekommer stenar av vulkaniskt ursprung.

Ladda ner turistbroschyrer: Gran Canaria Bike

Är du redo för en ultrarolig utflykt på två hjul?

Se här en lista på företag för aktiv turism