Gran Canaria
Gran Canaria
10 höjdpunkter du inte bör missa!

10 höjdpunkter du inte bör missa!

10 höjdpunkter du inte bör missa!

Det finns massor av människor som absolut vill avslöja 10 magiska platser att besöka på Gran Canaria. Och ändå har vi sagt ett otal gånger att de inte ska berätta!

Se karta

Roque Nublo (Tejeda)ROQUE NUBLO

Tejeda

Men de berättade! Och nu vet man att Tejeda, i Gran Canarias bergstrakter, är en fantstisk plats. En by som på något magiskt sätt försvinner och kommer tillbaka över ett hav av moln. En stor liten plats där man kan beundra den imponerande Roque Nublo, det månliknande landskapet runt omkring och oceanen av pinjeträd så långt ögat når.

Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada (Gáldar)MUSEO Y PARQUE ARQUEOLÓGICO CUEVA PINTADA

Gáldar

På norra Gran Canaria finns en maskin som låter oss färdas bakåt i tiden, ett fönster mot forntiden. Direkt till tiden för urbefolkningens kultur som levde för hundratals år sedan. Rösterna från förr vaknar varje dag när man öppnar dörrarna till hemligheterna som döljs i Museo de la Cueva Pintada.

Puerto de Mogán (Mogán)PUERTO DE MOGÁN

Mogán

På södra Gran Canaria, i Mogán, hittar man en enormt stor grupp lugna dykare. Som älskar det goda livet. De snackar på barerna bredvid kanalerna i fiskebyn Puerto de Mogán. Bland vackra buganvillas-blommor och skratt, kan man uppleva en underbar solnedgång som gör platsen till centrum för en verkligt stor tro på såväl nuet som framtiden.

Playa de Las Canteras (Las Palmas de Gran Canaria)PLAYA DE LAS CANTERAS

Las Palmas de Gran Canaria

I Gran Canarias huvudstad finns ett gigantiskt akvarium utan glas. En överraskande marin värld endast 100 meter från gatorna, bredvid den soliga remsan av sand på Las Canteras. Det är här på den kilometerlånga och livliga urbana stranden som Las Palmas de Gran Canarias surfare håller till.

Dunas de Maspalomas (San Bartolomé de Tirajana)DUNAS DE MASPALOMAS

San Bartolomé de Tirajana

Man vet det överallt. Alla känner till det extraordinära fallet med miniatyröknen Maspalomas. En oändlig mängd av gyllene sand som föddes där ingen väntade sig. Vid Atlantens fot! Ett enormt hav av dyner på södra delen av ön som täcks av badare och surfare.

Puerto de Las Nieves (Agaete)PUERTO DE LAS NIEVES

Agaete

De berättade det för hela världen. Så nu blir Puerto de las Nieves måsar berömda. Och cafeerna i hamnen. Och solnedgångarna som släcker åsynen av de enorma bergsstupen som är Agaetes bakgrund. Den lilla fiskebyn där man kan inandas tonvis med lämna-problemluft.

Casco de Teror (Teror)CASCO DE TEROR

Teror

I öns hjärta. Du finner det efter att ha kört på de slingrande vägarna i det inre av Gran Canaria. Mitt på ön ligger byn Teror tfull av söta bakelser och typiska skrymslen och vrår. En plats av stort symboliskt värde för öborna där Pinjemadonnan regerar.

Vegueta (Las Palmas de Gran Canaria)VEGUETA

Las Palmas de Gran Canaria

De smala gränderna i de antika kvarteren i Vegueta har funnits i mer än 500 år. De har sett allt från pirater till katedralbyggare. Och från Kristoffer Kolumbus tills idag, tvingar en gammal tradition alla att stanna upp, åtminstone en gång, i den historiska stadsdelen Vegueta.

Barranco de Guayadeque (Agüimes e Ingenio)BARRANCO DE GUAYADEQUE

Agüimes och Ingenio

Ravinen Guayadeque är ett litet naturligt juvel som delas av kommunerna Ingenio och Agüimes, ett stenkast från stränderna på södra Gran Canaria. Under ravinens palmdungar kan man finna fotspår som tar oss tillbaka till öns gamla invånare

Caldera de Bandama (Las Palmas de Gran Canaria)BANDAMA

Las Palmas de Gran Canaria

Det här berättade de också. De talade om att det finns en vulkankrater nära vinodlingarna i Tafira. På den mest osannolika platsen uppstår ett överraskande naturområde, Caldera de Bandama. Vid foten upptäcker man en stig som utmanar äventyrarna att finna den mest undangömda vinpressen på flera meridianers avstånd.