Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Havet

Njuta av havet

236 kilometer kust gör Gran Canaria till destinationshamn för massor av europeer. Seglare, dykare, surfare, sportfiskare.  Alla anländer till en ö med magnetisk dragning för dem som söker sitt hav av vackert väder.

Pojke på däcket på en segelbåt vid Gran Canarias kust

Men vad är det då som blandar så olika människor på samma punkt i havet? Här är receptet på den marina cocktailen. Första ingrediensen är ett av de bästa klimaten i hela Europa. Vattentemperaturen (18 grader på vintern och 22 resten av året), havets optimala beskaffenhet och vindar som gör att man kan utöva marina sporter årets 12 månader.

Till detta kan man summera vattnets strömmar som samlar fiskbankar i en spektakulär botten. Och de korrekta vindarna som erbjuder ett stort fält för regattor. På en ö som håller öppet sin enorma sport- och marina station hela året, med en väl utbyggd infrastruktur med vilken man tar till vara de naturliga förutsättningarna.

Detta är anledningen till att denna lilla punkt i havet har blivit vaggan för stora seglarnamn som Fernando León, bröderna Doreste, Roberto Molina, Patricia Guerra och Domingo Manrique de Lara. Och även vindsurfare i elitklass som Daida och Iballa Ruano samt 13 gånger världsmästaren Björn Dunkerbeck.

Om du är tokig i havet eller är ett vattendjur eller dykare eller kitesurfare, då kan du vara säker på att Gran Canaria är rätt ställe för dig att fira din semester.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.