Gran Canaria
Gran Canaria
Stränder

Amadores

Amadores, den lugna stranden.

Är du börsmäklare? Då är det kanske inte så lämpligt att komma på semester till Amadores på södra Gran Canaria. Du kan falla offer för det eviga lugnet. Lugnet som överfaller turisten som beslutar att ta semester på Amadores strand på södra Gran Canaria. Experterna kallar det "den stora vilans syndrom ”.

Stranden i Amadores

Det finns börsmäklare som efter en semester här inte har gjort ett enda klipp. De blev drabbade av effekterna av den stora vilan som överfaller många på stranden i Amadores. 

Är du hinderlöpare på 110 meter häck? Då bör du kanske också undvika att semestra i Amadores. Du kan bli smittad av syndromet  "hetsa mig inte". Du vill bara tillbringa dagarna i solen, simma i det lugna havet som omger Amadores strand.

Två leende barn leker på stranden
Två leende barn leker på stranden

Det finns löpare på 110 meter häck som aldrig mer har uppnått några acceptabla resultat. Deras mentalitet förändrades.  De beslöt hoppa över hindren långsamt utan stress. När de var hemma igen tänkte de bara på att sola, simma lugnt i havet eller dyka. Att äta lunch eller middag vid havet utan att bry sig om något annat, utan brådska. Precis som en semester i Amadores. 

Därför, tänk dig för två gånger. Världen utanför snurrar mycket fort... när du efter nästa kurva lämnar den lugna stranden.

Amadores strand i skymningen