Gran Canaria
Gran Canaria
Ungdomar

Ungdomar

För optimister

På Gran Canaria sker ett oförklarligt fenomen. Forskare från halva världen har börjat studera en extraordinär händelse. Ön mottar varje år ett stort antal optimister. Och antalet växer.

Men varför skapas denna koncentration av glada människor? Är det för klimatet? Det kan vara att antalet optimister ökar för Gran Canarias fina klimat. Ett härligt klimat som får problemen att avdunsta, smälta bort för några dagar.

Eller kanske skälet till en sådan koncentration av glada människor är öns speciella beskaffenhet med den säregna blandningen av mild sol blandad med stränder och berg och en havsbotten full av liv. En kombination som dragit hit en oväntad mängd av hyperaktiva idrottsutövare. Människor som lika gärna försöker sig på att surfa som att dyka, klättra i bergen eller vandra.

Kanske är förklaringen till ett så högt antal av skratt är dolt bakom strömmarna av marin optimism som kommer till ön. En optimism som kommer från havet och tvingar människor att hoppa upp från soffan och leva mycket, mycket långa stunder utomhus. Som täcker sommaren med fester och folkliv från den ena sidan till den andra av Gran Canaria med fyrverkerier och dans, dyka i lera, i hav, grenar som dansar nästan på egen hand, mandelblomsfester och nattliga eldslukare.

Kanske den bubblande optimismen som havet skänker gör att människorna lämnar sina hem. För att fylla uteserveringar. Och kanske är det den som gör att de allra blygaste vågar dansa och som uppmuntrar samtalen på barerna när aftonen går mot natt.

Hela denna samling av faktorer skulle kunna vara orsak till att optimismen sprider sig över tolv månader. Experterna påstår att det är för många skratt som reser till Gran Canaria på semester. Därför har experterna beslutat sig för att flytta hit en säsong. För att studera dag- och nattliv. De utlovar inga omedelbara resultat.