Gran Canaria
Gran Canaria
Stränder

Meloneras

Meloneras, stranden där tiden har stannat

Detta händer de flesta människor. Strax efter ankomsten till Meloneras märker man att klockorna nästan sover. De enda som mäter tiden är de som är intresserade av footing och som flyger över strandpromenaden. Sportfantasterna är de enda som bryr sig om timmar och minuter. För de räknar tiden det tar dem att springa längs stranden som startar vid fyren i Maspalomas.

Två flickor samtalar på Meloneras strandpromenad
Två flickor samtalar på Meloneras strandpromenad

De kryssar mellan musiken från uteserveringarna, förbi flera Spa och alla restauranger vid havet. De joggar längs en slingrande strandpromenad som binder ihop kustremsan tills de kommer till en kurva då man plötsligt ser Meloneras-stranden.

Den lilla stranden som ligger i slutet av denna stig badar i vackert väder och är preparerad för promenader utan någon som helst brådska.

Meloneras

Så man kan följa denna utmärkta kustpromenad tills man kommer till Meloneras, stranden där tiden har stannat. En lugn strand. En plats som har möjligheten att förmå nerverna att flytta till landet "sätt sakerna i perspektiv".

Och det kanske är detta stadieum av optimism som förflyttar alla olika människor dit. Från amatörer i golf som varje dag börjar om att göra sina bästa 18 hål på banan som når stranden, till små segelbåtar som återvänder till den närliggande hamnen Pasito Blanco, ditlockade av det sköna klimatet.

Meloneras Golfbana

Sedan finns det par som återvänder för att möta de mycket speciella  solnedgångarna, som bor i den här delen av Gran Canaria och som är värda  att slås in och skickas ut till hela världens apotek som vitaminer.

Man kan också träffa på familjer från norra sidan av ön som beslutar sig för att ge sig själva den bästa pratstunden med havsutsikt efter den fisk-paellan som kommer ut från restaurangernas kök. Man kommer alltså att möta olika människor men med en sak gemensamt. 

 

Flicka på cykel på Meloneras strandpromenad
Samtalande par med Maspalomas fyr i bakgrunden

Alla håller ihop för att inte glömma att i morgon stiger solen åter upp  (åtminstone i Meloneras är det nästan säkert att den går upp).