Gran Canaria
Gran Canaria
Stränder

Puerto de Mogán

Dagar för att ladda batterierna i Mogán

" Vi reser varje sommar till Puerto de Mogán, på södra Gran Canaria. Sedan lång tid tillbaka. Det är min privata lilla fristad. Min årliga vecka för att ladda batterierna. Det är ett mysigt ställe, inte så stort, med en skyddad liten strand. Ett perfekt ställe att resa till med barnen.

Stranden i Mogán

Sedan min man började ägna sig åt djuphavsfiske skulle det aldrig falla  honom in att välja något annat ställe. Han går omkring övertygad om att  han är en första klassens fiskare, han har till och med anmält sig till  en tävling. I hamnen kan man hyra båtar för att fånga tonfisk, blue  marlin eller något annat blått som han försökt förklara för mig, men jag  bryr mig inte.

Flicka med solglasögon i Puerto de Mogán
Skrattande familj i Puerto de Mogáns hamn

Han tillbringar timmar med att förfölja fiskar. Jag föredrar att han fortsätter bakom metspöet och låtsas vara kapten Ahab och låter mig vara i fred. 

Medan jag får läsa min bok i solstolen bredvid poolen och ta ett dopp i havet varje eftermiddag är allt frid och fröjd. Efter bara fem minuter har barnen skaffat sig vänner så man skulle kunna tro att de tillbringat hela sitt liv på ön.

Panoramabild över Puerto de Mogán

Jag tycker så mycket om detta ställe att jag tror att jag också måste prova på att fånga blue merlin. Även om jag känner en fiskare som skulle få spader om han såg mig fånga en större tonfisk än han... "

Kapten Nemo rekommenderar:
Om du önskar en guidad tur i Puerto de Mogan de dagar de har marknad kan du kontakta OKGranCanaria 
20.000 möjligheter till skratt reser med den Gula Undervattensbåten i Mogán
Vill du paddla längs kusten i en kajak från Mogán till Taurito? Du kan boka din utflykt här