Gran Canaria
Gran Canaria
Tio anledningar
att återvända

Latmaskarna kommer inte till himlen

Latmaskarna kommer inte till himlen

Det finns lata människor. Jo, käre läsare. De finns. 

Det finns människor som vägrar att röra sig längre bort än fem kvarter från sitt hem. Människor som inte förstår att man för att komma till de mest magiska platserna måste vara beslutsam. Bestämma sig för att nå platser som för andra är långt borta.

Därför finns det människor som är oförmögna att köra de slingriga vägarna från den soliga kusten upp till bergstrakterna. 

Och därför finns det också människor som aldrig kommer att få känna sig som en astronaut utan att behöva lämna marken. En astronautisk utflykt i den lilla byn Tejeda på Gran Canaria där molnen bor. Ja, det finns människor som kommer att missa det. 

Men om du, kära vän, hör till de rastlösa, denna elitgrupp som inte kan hålla sig stilla på en plats, inte ens fastskruvade, då och endast då, ska du följa vårt råd.

På Gran Canaria finns det en landsväg som startar från stränderna i syd, går förbi by efter by och når nästan upp till himlen. Så långt är allt normalt. Men snart börjar den mindre vanliga biten för vägen stiger och fortsätter att stiga och lämnar molnen bakom sig och himlen breder ut sig för våra fötter när vi kommer till Tejeda. 

Och detta är hela vår historia. Det är endast ett litet råd till besökaren: missa inte att besöka den lilla byn Tejeda. Endast en dryg timme från kusten finns det en väg som tar dig så högt upp att du nästan når himlen (2 timmar om du åker med en gottegris som vill stanna i San Mateo för att köpa bakverk eller sockrat äggbröd).

Endagsutflykter till Tejeda
Tripgrancanaria organiserar turer till kommunerna i öns inre delar, inklusive Tejeda och Roque Nublo.
OKGranCanaria tar dig med på en tur som börjar vid Arucas kust och går upp till bergen.