Gran Canaria
Gran Canaria
Gastronomie

Een zoete bergtop

Volg de weg en geniet van een zoete bergtop

Het gebergte van Gran Canaria, de top van het ronde eiland, is hard op weg om het summum van zoetigheid te worden. De zoetste berg in de geschiedenis. Begrijp ons niet verkeerd, Sjakie of Willy Wonka zijn in het dorp Tejeda niet te vinden. Er staat ook nergens een chocoladefabriek. Maar Tejeda is wel de bron van zoetige recepten zonder weerga op deze hoogte.

Traditionele recepten die al eeuwenlang thuis worden bereid. Tot de zee van wolken bij Bentayga is het pad bezaaid met zoetigheden van de zoete recepten uit dit bergdorp.

We hebben het over 'Bienmesabe' ('smaaktmegoed'). Dit is het typische zoete gerecht van Tejeda. En het heeft niet alleen de beste naam voor een zoete moes. Het zoete nagerecht uit dit gebied, Bienmesabe, is de beste metgezel voor andere gerechten die je maar kunt bedenken. Een combinatie van suiker, amandelen, eigeel en kaneel die het bij elk soort ijs goed doet. Voor iedereen. En ook bij taarten of andere gerechten die je een zoete toets wilt geven.

Want Tejeda laat zich terecht voorstaan op zijn amandelen. En dat geldt ook voor de honing. En voor de yamkoeken. En voor de pruimenjam. Want de prachtige omgeving staat vol pruimen- en amandelbomen die in de vroege lente prachtig in bloesem staan. Dus kom eens heerlijk genieten. Leer Tejeda kennen. Vergeet de kachel, de warmwaterkruik en de thermometer. Kom in een lekker zonnetje genieten van ijs, zoetigheid en Bienmesabe. Stijg op naar Tejeda, aan het einde van de weg naar de hoogste bergtoppen van het ronde eiland.Dagtochten naar Tejeda
Tripgrancanaria organiseert tochten naar plaatsen in het binnenland van het eiland waaronder Tejeda en Roque Nublo.
OKGranCanaria neemt u mee op een tocht vanaf Arucas aan de kust naar de bergen midden op het eiland

Een wereld van verschillende smaken op Gran Canaria
Klik hier om te ontdekken welke smaken in elk dorp of stad zijn te vinden...

Agaete - Agüimes - Artenara - Arucas - Firgas - Gáldar - Ingenio - Las Palmas de Gran Canaria - Mogán - Moya - San Bartolomé de Tirajana - La Aldea de San Nicolás - Santa Brígida - Santa Lucía - Santa María de Guía - Vega de San MateoTejeda - Telde - Teror - Valleseco - Valsequillo de Gran Canaria