Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Maipés de Agaete

Historische geheimen van het Maipés in Agaete

Onderaan het pijnbomenbos van Tamadaba, in het noordwesten van het eiland, ligt het archeologiepark Maipés. Het Maipés ligt in Agaete, op de weg naar Valle en is een heilige plek van de oorspronkelijke bevolking. De vindplaats is deels door een laag lava bedekt.

[] Parque Arqueológico del Maipés

Het is een begraafplaats met ongeveer 700 grafheuvels - met een doorsnede van acht meter en een hoogte van drie meter. De graven zijn met vulkanische stenen opgebouwd.

De heuvels zijn een directe herinnering aan de eerste bewoners van Gran Canaria en hun gemeenschap. De oudste graven dateren van ongeveer 1300 jaar geleden.

[] Parque Arqueológico del Maipés
[] Parque Arqueológico del Maipés

Het archeologiepark vormt een bijzonder erfgoed van het eiland en inmiddels is het ook voor bezoek opengesteld. De vindplaats is al in 1974 tot cultureel erfgoed verklaard vanwege de hoge archeologische waarde ervan. Het park heeft een bezoekerscentrum (Centro de Interpretación) en er zijn verschillende paden door het park uitgezet.

[] Parque Arqueológico del Maipés

Want Maipés in Agaete is niet alleen van grote historische waarde, de omgeving is ook nog eens van een adembenemende schoonheid. Het park ligt aan de voet van de steile hellingen waar de pijnbomen van Tamadaba groeien en de grafheuvels worden omringd door een vulkanisch landschap.