Gran Canaria
Gran Canaria
Winkelen

Winkelen

Tijd om inkopen te doen

Van boetieks met de beste merken tot kleine nijverheidswinkeltjes. Van de laatste modetrends tot sportartikelen, parfums of watersportbenodigdheden.

Voor stellen op vakantie biedt Gran Canaria een ruime keuze aan winkels om souvenirs te kopen, cadeautjes uit te zoeken of gewoon elkaar te verwennen.

U treft over het hele eiland een breed commercieel aanbod aan, zowel in het zuiden als in het noordelijke deel. Het gebied aan de zuidkant rond de toeristische zones biedt een enorme verscheidenheid aan winkels dicht bij de stranden en de hotels. Een andere optie is Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland en de grootste stad van de Canarische Eilanden en daarmee de ideale plek om te gaan winkelen. Las Palmas de Gran Canaria beschikt over een breed scala aan etablissementen, winkelcentra en warenhuizen.

Noordkant (Las Palmas de Gran Canaria)

Een aantal van de beste winkels van het eiland vinden we in de historische straat Triana en de omliggende straten, midden in het centrum van de hoofdstad. Het assortiment varieert van exclusieve kledingboetieks tot grote commerciële merken; van accessoires en sieraden tot Canarisch handwerk, sportartikelen en cadeaus. Triana loopt door tot de oude stadskern Vegueta, een historische wijk met wandelstraten waar u een middagje winkelen kunt combineren met een bezoek aan één van de diverse musea.

Triana is ook geliefd vanwege de veelvoud aan café’s en terrassen rondom de Plaza de las Ranas, de Plazoleta Cairasco en de Boulevard Monopol, waar u iets kunt drinken of tapas kunt eten na een rustige wandeling.

Ook aan de avenue Mesa y López, aan de andere kant van de stad, heeft u de gelegenheid inkopen te doen in tal van winkels, van grote warenhuizen tot gespecialiseerde detailhandelszaken. Hier kunnen bezoekers uitrusten in één van de levendige café’s aan de Plaza de España (ook wel bekend als de Plaza de la Victoria), de passerende mensen gadeslaan in de middag of genieten van de gezellige sfeer terwijl de avond valt en de terrassen zich vullen met het nachtelijke uitgaanspubliek. Daar vandaan is het slechts twee minuten lopen naar de Paseo de las Canteras, de kilometerslange wandelboulevard die parallel loopt aan het langste strand van de stad.

Zuidkant:

Het winkelaanbod in het zuiden van Gran Canaria is zeer gevarieerd en geheel aangepast aan de behoeften van bezoekers, zowel wat betreft de openingstijden als de prijzen. De bars, winkels en café’s in de toeristische wijken zijn vrijwel het gehele jaar geopend.

In de winkelcentra in Maspalomas, Playa del Inglés, San Agustín, Puerto Rico of Meloneras vindt u talloze winkels met een assortiment voor iedere portemonnee.

Als u op zoek bent naar de perfecte combinatie van een mooie zonsondergang en winkels met de beste merken, bezoekt u dan de omgeving van de oude Vuurtoren van Maspalomas, een unieke plek om lange wandelingen te maken of te genieten op een terrasje aan zee bij Meloneras. U kunt ook een bezoekje brengen aan Puerto de Mogán, een klein vissershaventje aan de zuidkant van het eiland, een fantastische plek om de zon te zien ondergaan en op uw gemak iets te drinken.


Wil je een volledige shopping tour maken langs de mooiste winkelstraten in de stad? Wij maken het je makkelijk: ga mee met Tripgrancanaria.