Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo CanarioMuseo Canario

Museo Canario

info@elmuseocanario.com
www.elmuseocanario.com

Telefoon: 0034 928 336 800
Fax: 0034 928 336 801
Adres: C/ Doctor Verneau, 2, Vegueta
Postcode: 35001
Plaats: Las Palmas de Gran Canaria
   
Museo CanarioMuseo Canario
 
 

De kaart bekijken

Beschrijving

Canarisch museum

Een wetenschappelijk en culturele institutie die werd opgericht in 1879 en waar archeologische en etnografische vondsten en kunstcreaties bewaard, bestudeerd en tentoongesteld worden. Daarnaast is er een Bibliotheek en Archieven waar Canarische thema?s centraal staan. Reeds van bij de oprichting werd het als een Vennootschap opgevat ter bevordering van de ontwikkeling van wetenschappen, letteren en kunsten, en met speciale aandacht voor alles wat verband houdt met de Canarische Eilanden. Aanvankelijk beschikte het Museum over verzamelingen en voorwerpen die werden geschonken door Dr. Chil en andere stichters en vrienden van de vennootschap, maar daarna werden twee formules aangewend om de collectie uit te breiden: archeologische excursies en de ontvangst van schenkingen en de verwerving van voorwerpen. In 1944 treedt het Museum toe tot de Hoge Raad voor Wetenschappelijk Onderzoek en in 1984 gaat het van start met het moderniseren en specialiseren van de collectie door zich hoofdzakelijk toe te spitsen op de verzameling archeologische vondsten van de pre-Hispanische culturen op de Canarische Eilanden. De museum- en archeologische collectie en de ruime verzameling aan bibliotheekbanden en documenten zijn voor onderzoekers, studenten en al wie interesse heeft voor de Canarische cultuur in al zijn facetten een verplicht referentiepunt. Niet voor niks is dit het grootste gespecialiseerde centrum van de Archipel.

Sábado: 10:00 - 14:00
Zondag: 10:00 - 14:00
Van maandag tot vrijdag: 10:00 - 20:00

Permanente tentoonstellingen: De bezoeker krijgt een beeld van de levenswijze van de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria, de zgn. canarios, en ziet hoe hun dagelijks leven zich afspeelde vóór de verovering en de Europese kolonisatie in de 15e eeuw. Hun grotwoningen, de ontginning van de natuurlijke rijkdommen, hun idolen en pintaderas, de stoffen waarover ze beschikten, het mummificatieproces en trepanaties zijn slechts enkele van de aspecten van dit volk dat museumbezoekers te zien krijgen.

Tijdelijke tentoonstellingen: Houden verband met specifieke aspecten van de thematische specialiteiten van het museum.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.