Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image02
image02
image03
image04
image05
Sport

Watersporten

De adrenaline is een nationale sport

De zee doet er op Gran Canaria alles aan om ons allemaal op een board te laten staan. Ten minste een keer in ons leven. Ten minste om het eens te proberen. De hele oceaan lijkt samen te spannen om steeds meer mensen op het eiland op de surfplank te krijgen. En op het bodyboard. En aan het windsurfen. En de laatste jaren, kitesurfen.

En door deze oceanische samenspanning blijven er goede golven op Gran Canaria aanspoelen. Dag na dag. Goede golven, middelgroot, voor de beginners. Op stranden waar het makkelijk en supermakkelijk is om de eerste beginselen onder de knie te krijgen. En verder goede en grote golven voor de meer ervaren surfers. Golven die zich verbergen op afgelegen plaatsen, omdat de cracks graag zó surfen. Alleen en zonder kletspraatjes. 

En bovendien is de zee erop gebrand om ons de beste wind van dit en het andere halfrond toe te sturen. Om de windsurfers van Vargas en Pozo Izquierdo niet tot stilstand te laten komen, met de vreemde passie om over het water te vliegen die je opdoet op de stranden in het zuidoosten van Gran Canaria.

En geloof het of niet, maar op Gran Canaria komt de zee bij het vallen van de avond de ramen van de huizen binnen. Het mag een sprookje lijken, maar het is waar. De zee fluistert in onze oren. Het is waar, ze vertelt verhalen. Soms op woensdag, soms een vrijdag of een maandag. En ze zegt ons zachtjes: “morgen grote golven” of: “morgen wind in Pozo”. En je slaapt in bij het gefluister van de zee. Golven tellend. En je hoort ze links breken. En rechts.

En daarom, vrienden en vriendinnen, raden we je aan om naar Gran Canaria te komen zonder vooropgestelde ideeën. Want zodra je de roep van de zee hoort, zien we je een van de surfscholen van het eiland binnengaan. Zonder dat je helemaal snapt waarom. Je bent niet de enige die plots heeft besloten het eens te proberen.

En alles de schuld van de oceaan die je met haar stemmen roept. De oceaan, die samenspant met het goede weer en de passaatwinden die op Gran Canaria heersen. Een zilte samenspanning die de bewoners ten minste een keer aan het surfen laat proeven. Probeer jij het ook eens. Één keer. 

En laat ons weten hoe het is bevallen...