Gran Canaria
Puerto deportivo en Gran Canaria
De zee

Jachthavens

Jachthavens

Gran Canaria kent een lange traditie als aanleghaven voor zeevarenden die de Atlantische Oceaan oversteken richting het Caribisch gebied. Een traditie die meer dan 500 jaar geleden begon toen Christoffel Columbus de trend zette door bij het eiland voor anker te gaan alvorens de oceaan over te steken.

Vandaag de dag vinden talloze schepen op Gran Canaria de beste havens voor het uitvoeren van reparaties of voor het inslaan van proviand voordat ze de overtocht over de oceaan ondernemen. Las Palmas de Gran Canaria bedient het merendeel van deze schepen aangezien het beschikt over de grootste haven van de Canarische Eilanden. In de jachthaven van de hoofdstad treffen bemanningen een breed aanbod van voorzieningen aan: de werf, winkels met reserveonderdelen, brandstof, een apotheek, café’s, restaurants, winkels, alles waar opvarenden behoefte aan kunnen hebben.

Aanlegplaatsen en dienstverlening voor watersportvaartuigen vindt u eveneens in Pasito Blanco, Puerto de Mogán, Puerto Rico, Anfi del Mar en Arguineguín. Deze vijf havens liggen verspreid langs de zuidkust van het eiland, in de buurt van de meer toeristische gebieden. 

Jachthavens op het eiland Gran Canaria Muelle Deportivo de Las Palmas de Gran Canaria Puerto de Las Nieves Club de Yates de Pasito Blanco Puerto de Arguineguín Marina Anfi del Mar Puerto Deportivo de Puerto Rico Puerto de Mogán Puerto de Las Nieves Muelle Deportivo de Las Palmas de Gran Canaria Puerto de Mogán Puerto Deportivo de Puerto Rico Marina Anfi del Mar Puerto de Arguineguín Club de Yates de Pasito Blanco

De jachthavens op het eiland bedienen echter niet alleen schepen op doortocht. Ieder jaar komen er meer jachten naar Gran Canaria om de wintermaanden door te brengen in het zachte klimaat. Veel boten uit Noord-Europa verplaatsen in de winter hun basis naar de havens van Gran Canaria. Op het eiland worden bovendien talrijke internationele evenementen gehouden, waaronder de start van de jaarlijkse ARC Zeilrace, die inmiddels een van de voornaamste sportieve en toeristische evenementen vormt van de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria.