Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo de La RamaMuseo de La Rama

Museo de La Rama


www.aytoagaete.es/informacion_...

Telefoon: 0034 928 554 382
Adres: c/ Párroco Alonso Luján 5
Postcode: 35480
Plaats: Agaete
   
Museo de La Rama
 
 

De kaart bekijken

Beschrijving

La Rama (de tak) staat centraal tijdens de feesten van de ´Virgen de Las Nieves´ in Agaete. Dit evenement heeft zich in de loop der jaren tot één van de belangrijkste zomerfeesten van de Canarische Eilanden ontwikkeld. Het is niet zomaar een feest, maar heeft voor de mensen van Gran Canaria een grote symboliek In 1972 werden de feesten daarom al tot een feest van nationaal toeristisch belang verklaard.

In het Museo de La Rama kunt u elke dag van het jaar de essentie van dit feest komen proeven. Het museum geeft een beeld van de verschillende elementen die op het feest een rol spelen. Van de \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'papagüevos\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\', reusachtige carnavaleske poppen, tot de verschillende versieringen op het feest en de takken die het feest zijn naam hebben gegeven.

Het museum is gevestigd in een speciaal hiervoor ingericht gebouw met zes verschillende expositieruimtes:

Ruimte 1: Introductie en uitleg van het feest rond de Virgen de Las Nieves.
Ruimte 2: De historische ontwikkeling van Agaete.
Ruimte 3: De belangrijkste elementen van het feest: de muziek, de reusachtige \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'papagüevos\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\', de takken en de mythe van het inheemse ritueel.
Ruimte 4: Het feest op straat: de Diana, de Rama, de Retreta, de lantaarns, de makers van turron, de kermisgasten...
Ruimte 5: De belangrijkste dag: de weg omhoog met de Virgen, de processie, het versieren van de straten, de dans- en straatfeesten, de kinderspelen...
Ruimte 6: De Rama van de vallei: de feestgangers knippen takken in het pijnbos en dragen die door de straten naar beneden voor de volgende processie?

Het Museo de La Rama is het eerste museum over een dorpsfeest op de Canarische Eilanden. Met de geplande uitbreiding naar een tweede gebouw wil het museum de ruimte bieden om de grote variëteit aan feesten op de Canarische Eilanden met hun culturele en sociale betekenis te leren kennen.


Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.