Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo Etnográfico Casas Cuevas de ArtenaraMuseo Etnográfico Casas Cuevas de Artenara

Museo Etnográfico Casas Cuevas de Artenara


Telefoon: 0034 928 666 102
Adres: Párroco Domingo Báez
Postcode: 35350
Plaats: Artenara
   
Museo Etnográfico Casas Cuevas de ArtenaraMuseo Etnográfico Casas Cuevas de Artenara
 
 

De kaart bekijken

Beschrijving

Etnografisch Museum ?Casas Cuevas? (Huizen in grotten) Artenara

Het Etnografisch Museum is gevestigd in een oud huis, dat waarschijnlijk bewoond was op het moment van de pre-Spaanse bevolking. De grot werd in 1962 overgenomen door Don Santiago Aranda, die het herstelde met behoud van de kenmerken van een typisch traditioneel huis in het dorp. Naar aanleiding van de overname heeft de stad Artenara het de bestemming gegeven van etnografisch museum.

Het interieur is voorzien van meubilair van lokale kleur. In zijn kwartalen zijn ijzeren bedden met dekbedden en lokale ambachtelijke dekens, ceder en teak dozen, stoelen en krukken met strakke lijnen alsook andere details van het eigen etnografische karakter van de landelijke woningen van de plaats. De meest representatieve ruimtes van Artenara worden hier getoond.

Een unieke ruimte gecreëerd om ons te herinneren aan de waarde en de schoonheid van het eenvoudige leven. Een plek die streeft om leuke herinneringen op te roepen en te herstellen; maar het wil je er ook aan herinneren dat het mogelijk is om zonder veel materiële behoeften te leven.

Wij nodigen u uit om het Museum van de \\\\\\\"Casas Cuevas\\\\\\\" Artenara te leren kennen, op de prachtige bergtoppen van Gran Canaria.

Alle dagen geopend van 11h30 tot 16h30 en volledig gratis.

Na het bezoek, nodigt Artenara u uit om te zitten in de binnenplaats van het Museo de las Casas Cuevas, waar u kan genieten van de stilte en het vogelgezang, het brede panorama van de Barranco Grande en van de kleine herinneringen die deze grotten misschien bij je hebben opgeroepen.


Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.