Gran Canaria
Gran Canaria
10 redenen om terug te komen

Kitesurfen op Gran Canaria

Kitesurfen op Gran Canaria

Met dank aan de passaatwind!

Dat is het eerste wat kitesurf-fanaten denken als ze op Gran Canaria aankomen. Een eiland waar elk seizoen meer fanatieke kiteboarders te vinden zijn. Gran Canaria biedt ideale omstandigheden voor deze sport, dankzij de passaatwinden die een groot deel van het jaar langs het eiland waaien. De passaat is verantwoordelijk voor het mooie weer dat zich bijna alle twaalf maanden van het jaar op het eiland installeert.

Maar het eiland heeft niet alleen een goed klimaat en goede wind. Je vindt ook plekken naar jouw gading. Op stranden met goudgeel zand of vulkaanstranden. Of op meer afgelegen delen van de kust. Er is een groot aantal plekken waar je kunt kiten, welk niveau je ook hebt.

Als je de plekken waar de beste kiters te vinden zijn wilt ontdekken, kom dan eens naar Vargas, aan de zuidkant van het eiland. Dit is geen strand voor beginnelingen. Dit is voor extreme kitesurfers. Ondanks de moeilijke omstandigheden is het de favoriete lokatie van kite-fanaten.

Dankzij de goede wind kun je ook regelmatig groepen kiters aantreffen bij Punta de Maspalomas, aan de zuidkant van het eiland. Hier kun je uitleven tegen de adembenemende achtergrond van de zandduinen. Populair zijn ook de stranden van Águila en Tarajalillo, bij 'Las Burras'. Dit gebied is één van de andere hotspots op Gran Canaria, waar zowel kiters als windsurfers elkaar treffen op zoek naar goed weer en gunstige wind.

Iedereen springt en vliegt. Want in Gran Canaria vliegen de vakantiedagen voorbij, en zeker als je daar een vlieger bij hebt. En dat is dan precies wat je ze thuis kunt vertellen bij je terugkomst. “Ik ben er weer. De dagen zijn werkelijk voorbijgevlogen”.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.