Gran Canaria
Puerto deportivo en Gran Canaria
Havet

Marinor

Documento sin título

Marinor

Ön Gran Canaria har en lång historia som transithamn bland sjöfolk som korsar Atlanten med sikte på Karibien. En tradition som föddes för över 500 år sedan, när Kristoffer Kolumbus ankrade här innan överfarten till den nya världen. 

Marinan i Las Palmas de Gran Canaria i kvällningen

Idag är det många båtar som anser att Gran Canaria är den bästa hamnen för att utföra reparationer eller bunkra upp inför överresan. Las Palmas de Gran Canaria tar emot ett stort antal då den räknar med den största marinan på Kanarieöarna. I småbåtshamnen finner seglarna många hjälpmedel och service, allt från varv, affärer med reservdelar, bensin, apotek, barer, restauranger, affärer, allt som sportseglarna kan behöva.

Man kan också finna ankringsplatser och service i Pasito Blanco, Puerto de Mogán, Puerto Rico, Anfi del Mar eller Arguineguín. Dessa fem hamnar ligger längs sydkusten, närmare de stora turistområdena.

Puertos deportivos en Gran Canaria Muelle Deportivo de Las Palmas de Gran Canaria Puerto de Las Nieves Club de Yates de Pasito Blanco Puerto de Arguineguín Marina Anfi del Mar Puerto Deportivo de Puerto Rico Puerto de Mogán Puerto de Las Nieves Muelle Deportivo de Las Palmas de Gran Canaria Puerto de Mogán Puerto Deportivo de Puerto Rico Marina Anfi del Mar Puerto de Arguineguín Club de Yates de Pasito Blanco

Men öns sporthamnar drar inte endast till sig båtar för genomfart. För varje år växer antalet jakter som seglar till Gran Canaria för att tillbringa vintrarna här i öns behagliga klimat. Många båtar från norra Europa har förlagt sin vinterbas i någon av Gran Canarias hamnar. Ön är dessutom centrum för otaliga internationella evenemang bland vilka kan nämnas den årliga ARC-regattan, som har blivit en av de stora händelserna både bland seglare och turister i Las Palmas de Gran Canaria.