Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Datos de Museos de Gran Canaria

Casa Museo Pérez GaldósCasa Museo Pérez Galdós

Casa Museo Pérez Galdós

perezgaldos@grancanaria.com
www.casamuseoperezgaldos.com

Telefoon: 928 366 976
Fax: 928 373 734
Adres: Calle Cano 2 y 6
Postcode: 35002
Plaats: Las Palmas de Gran Canaria
   
 
 

De kaart bekijken

Beschrijving

Museumhuis

Tijdelijk wegens uitbreiding gesloten

Dit museum werd ondergebracht in het geboortehuis van de schrijver Benito Pérez Galdós, die hier tot 1862 woonde. In de verschillende vertrekken treft men meubels aan uit de woningen van Galdós in Madrid en Santander, alsook de bibliotheek, de archieven en persoonlijke bezittingen van deze schrijver afkomstig uit Gran Canaria.

Dit huis heeft niet alleen een sentimentele waarde, maar is ook één van de meest hoogstaande staaltjes Canarische architectuur uit de 18e eeuw en het is een verplicht referentiepunt voor alle Galdós deskundigen overal ter wereld.

Om de vier jaar vindt er het Internationaal Galdós Congres plaats en er worden ook regelmatig cursussen en seminaries gehouden over de auteur en zijn tijd.


Permanente tentoonstellingen: Persoonlijke voorwerpen van de schrijver, alsook meubels uit enkele van zijn huizen en uit zijn privé-bibliotheek. Documentenbestand en hemerotheek over Galdós. Verzameling brieven. Albums met tekeningen en manuscripten van Galdós. Bibliotheek gespecialiseerd in literatuur uit de 19e eeuw en begin 20e eeuw.

Tijdelijke tentoonstellingen: Met bibliografische fondsen en pedagogisch getint. Antieke Boekenbeurs. Met Kerstmis, traditioneel Canarisch kerststalletje.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.