Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Datos de Museos de Gran Canaria

Casa de ColónCasa de Colón

Casa de Colón

casacolon@grancanaria.com
www.casadecolon.com

Telefoon: 0034 928 312 373
Fax: 0034 928 331 156
Adres: c/ Colón, 1
Postcode: 35001
Plaats: Las Palmas de Gran Canaria
   
Casa de ColónCasa de ColónCasa de Colón
 
 

De kaart bekijken

Beschrijving

Casa de Colón (Columbushuis)

Dit architectonisch geheel, waartoe ook het voormalig huis van de Gouverneurs van het Eiland behoort dat maar liefst vijf eeuwen oud is, werd meer dan vijftig jaar geleden ingewijd. De zalen hebben een overwegend Spaans-Amerikaanse inhoud en gaan over de rol die de Canarische Eilanden hebben gespeeld bij de Ontdekking. Tevens hangen er 15e- en 16e-eeuwse schilderijen van Canarische kunstenaars, of die verband houden met de Canarische Eilanden, en Fondsen van het Museum El Prado.

Behalve als museum doet de Casa de Colón ook dienst als een ontmoetingsplaats voor wetenschappers met zijn bibliotheek gespecialiseerd in de Geschiedenis van Amerika en de Atlantische relaties. Tweejaarlijks wordt hier het Colloquium voor Canarisch-Amerikaanse Geschiedenis gehouden, dat onderzoekers van over de hele wereld samenbrengt.

Seminaries, conferenties en cursussen, alsook Researchprijzen vullen het activiteitenprogramma verder aan.

Opmerkingen:
Gesloten op 22 mei, 24 en 31 december.

Tijd:
Van maandag tot Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag en feestdagen: 10:00 - 15:00

Tickets: www.valoragt.com


Permanente tentoonstellingen: Zalen die een beeld geven over het verblijf van Christoffel Columbus op deze Eilanden. De rol van de Canarische Eilanden bij de Ontdekking. Voorwerpen uit de pre-columbiaanse tijd. Kartografiezalen. Voorwerpen die de geschiedkundige evolutie van Las Palmas de Gran Canaria illustreren. Zalen met schilderwerken.

Tijdelijke tentoonstellingen: Kunst- en keuzetentoonstellingen van schilderwerken uit de eerste decennia van de 20e eeuw, alsook andere thema?s en media