Gran Canaria
Gran Canaria
Het weer vandaag

Het eiland waar het lekkere weer thuis is

Het eiland waar het lekkere weer thuis is

Op een goede dag besloot de oceaan goede vrienden te worden met Gran Canaria. Zij besloot dat het eiland een zacht en vriendelijk klimaat met mooi weer zou krijgen. Bijna het hele jaar door. Een heerlijk klimaat, zelfs tijdens de wintermaanden die het Europese vasteland afkoelen.

De oceaan besloot dat de passaatwinden zo goed als 12 maanden per jaar naar de Canarische Eilanden zouden waaien. Zo werd de eilandengroep een van de door het klimaat meest bevoorrechte plaatsen in Europa, dankzij de vochtige en frisse wind die rond het hogedrukgebied van de Azoren waait. Dit kleine klimatologische wonder zorgt voor het voorjaarsachtige weer op de eilanden die aan de voet van het Europese continent liggen.

De goede wind van de oceaan is niet het enige dat Gran Canaria zo'n fantastisch eiland maakt. Door het bergachtige karakter van het eiland ontstond door de combinatie van de wind en de bergen op Gran Canaria een veelheid aan microklimaten. Zo heerst aan de kust, vooral in het zuiden, een droog en zonnig klimaat - maar dat verandert als je omhoog gaat.

In de bergen is de invloed van de zee minder en de wolken blijven er hangen zodat er een groot temperatuurverschil is tussen de vochtige en warme dalen en hellingen met subtropische bossen en de hoger gelegen gebieden. Zo kan je in de winter eerst naar het strand en daarna door de sneeuw stappen op de bergtoppen - op maar een uur autorijden.

De temperatuur van het zeewater is ook het hele jaar door aangenaam. In de winter is dit 18 graden en de rest van het jaar zo'n 22 graden. Voeg hierbij de 2.700 uur die de zon jaarlijks op het eiland schijnt en dan weet je waarom je zo heerlijk van het strand kunt genieten op Gran Canaria! Dit mooie weer maakt Gran Canaria ook een perfecte bestemming voor allerlei sportieve activiteiten in de buitenlucht.

Soms wordt gedacht dat een zachte winter betekent dat de zomers op het eiland met een intense hitte gepaard gaan, maar dankzij de passaatwind is dat juist niet het geval. De zomer op de Canarische Eilanden krijgt door de oceaan een verfrissende bries aangevoerd. Deze wind zorgt voor een aangename zomertemperatuur die rond de 24 graden ligt. Het klimaat lijkt wel op maat gemaakt om het hele jaar door van de stranden op Gran Canaria te genieten.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.