Gran Canaria
Gran Canaria
Plan je eigen vakantie

Ben je net op Gran Canaria aangekomen?

Ben je net op Gran Canaria aangekomen?


Ben je op het vliegveld en wil je het openbaar vervoer nemen? We maken het je makkelijk!

Welke maatschappij verzorgt het openbaar vervoer vanaf de luchthaven? Het regionale vervoersbedrijf Global (www.globalsu.net).

Waar is de vertrekhalte?


De halte bevindt zich bij de vertrekhal voor Europese vluchten. Zodra je de bagagehal uitkomt, moet je één verdieping omhoog gaan (met de roltrap of de lift) en de informatieborden volgen.

Het kaartje kun je in de bus kopen of vooraf in het kaartjesapparaat bij de halte.

Wil je naar de hoofdstad reizen aan de noordkant van het eiland? Dan kun je lijn 60 of 91 nemen.

Lijn 60 brengt je rechtstreeks naar busstation San Telmo, midden in het centrum van de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria. Met deze lijn kun je ook tot 20:15 uur naar overstapstation Santa Catalina reizen (stadsdistrict Puerto-Canteras).

De eerste bus vanaf het vliegveld naar de hoofdstad vertrekt om 06:15 uur; de laatste vertrekt om 23:15 uur.


Raadpleeg hier de volledige dienstregeling van lijn 60 van busmaatschappij Global [PDF]

Opmerking: de grijs gemarkeerde tijden geven de bussen aan die tot aan overstapstation Santa Catalina doorrijden.


Lijn 91, die van Playa del Cura (gemeente Mogán), aan de zuidkant van het eiland, naar busstation San Telmo (Las Palmas de Gran Canaria) gaat, stopt ook op de luchthaven. De bussen van deze lijn rijden tussen 06:30 uur en 20:35 uur. De bus van 06:30 uur stopt ook bij Faro de Maspalomas (van maandag tot vrijdag, uitgezonderd feestdagen). Als je de dienstregeling raadpleegt, houd er dan rekening mee dat de bus ongeveer 45 minuten na vertrek uit Playa del Cura op de luchthaven stopt.


Raadpleeg hier de dienstregeling en route van lijn 91 van busmaatschappij Global [PDF]Wil je de toeristische plekken aan de zuidkant van het eiland bezoeken? Dan kun je lijn 66, 91 en 90 nemen.

Lijn 66 vertrekt vanaf het vliegveld (vertrekhal Europese vluchten) en brengt je rechtstreeks naar de toeristische trekpleister Maspalomas, naast Meloneras. Deze bus stopt op de volgende toeristische lokaties in het zuiden: Playa del Águila, San Agustín, Playa del Inglés, Campo Internacional de Maspalomas en eindigt bij Faro de Maspalomas. Deze lijn biedt een doorlopende verbinding van ’s ochtends 07:20 uur tot ’s avonds 20:20 uur.

Raadpleeg hier de dienstregeling en route van lijn 66 van busmaatschappij Global [PDF]

Lijn 91 stopt op zijn route van de hoofdstad naar Playa del Cura ook op het vliegveld. Deze bus stopt op de volgende toeristische lokaties: Puerto Rico en Amadores. De lijn biedt een doorlopende verbinding van 06:15 uur tot 20:15 uur.
Als je de dienstregeling raadpleegt, houd er dan rekening mee dat de bus ongeveer 15 minuten na vertrek uit Las Palmas de Gran Canaria op de luchthaven stopt.

Raadpleeg hier de dienstregeling en route van lijn 91 van busmaatschappij Global [PDF]

Lijn 90 stopt op het vliegveld op zijn route van Telde naar Maspalomas. Deze bus stopt verder op de volgende toeristische lokaties: Playa del Águila, Bahía Feliz, San Agustín, Playa del Inglés, Campo Internacional de Maspalomas en eindigt bij Faro de Maspalomas, naast Meloneras.

Raadpleeg hier de dienstregeling en route van lijn 90 van busmaatschappij Global [PDF]
Opmerking: houd er rekening mee dat de vertrektijden betrekking hebben op de halte in Telde.Als je op Gran Canaria aankomt buiten de dienstregeling van de genoemde ‘guaguas’ (bussen), kun je altijd nog een taxi nemen of een auto huren.

De taxistandplaatsen bevinden zich zowel bij de terminal voor Europese vluchten als bij de terminal voor vluchten tussen de Canarische eilanden.

Raadpleeg hier de contactgegevens op de luchthaven Gran Canaria

De balies van de autoverhuurbedrijven vindt u direct in de aankomsthal voor Europese vluchten.

Raadpleeg hier de gegevens van de autoverhuurbedrijven

 

WE WENSEN JE EEN GOEDE REIS EN EEN PRETTIG VERBLIJF OP HET EILAND!U kunt de dienstregeling van de verschillende buslijnen direct raadplegen via de link naar de website van Global of contact opnemen met de busmaatschappij op telefoonnummer 928 252 630 of 902 381 110.
Het Toerismebureau van Gran Canaria is niet aansprakelijk voor eventuele aanpassingen, wijzigingen of ongeldigverklaring van de op deze pagina vermelde informatie.