Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

La Aldea de San Nicolás

La Aldea de San Nicolás

La Aldea de San Nicolás heeft een grondgebied van 139 vierkante kilometer. De gemeente ligt op 340 meter hoogte en loopt langs de westkust. In het noorden en oosten vormen steile kliffen en diepe ravijnen een natuurlijke grens. Het gebied van de gemeente strekt zich vanuit het noorden naar het zuiden uit als een onregelmatige strook langs de kust van 33 kilometer lang. De kust is hier hoog en steil met prachtige rotslandschappen. De kustlijn wordt onderbroken door stranden en kleine baaien die aan het eind van een diepe vallei of ravijn liggen.

De gebouwen in het oude centrum van La Aldea de San Nicolás geven een overzicht van de populaire architectuur in de dorpen op het eiland: huizen van steen en leem uit de zeventiende en achttiende eeuw en huizen met de typische Canarische balkons uit de achttiende eeuw. Voorbeelden hiervan zijn het 'Casa del Balcón', het eerste huis dat in het dorpscentrum werd gebouwd, de witte huizen, 'Casas Blancas' en het Casa del Corredor.

Het openluchtmuseum 'Museo Vivo' is erg populair. Dit museum brengt de cultuur en tradities van het eiland letterlijk tot leven: het dorsen met behulp van dieren, het maken van brood in een traditionele oven, het melken van geiten en de het maken van geitenkaas. U mag ook melk met gofio (maismeel) komen proeven.

De oudste geschiedenis van de bewoners van La Aldea heeft ook een belangrijk erfgoed achtergelaten. Het archeologische complex 'Los Caserones' heeft een grote collectie grotzegels, pintaderas, en beelden van leem en steen opgeleverd die in het Museo Canario in Las Palmas de Gran Canaria zijn te zien.

In de omgeving vindt u de resten van oude landbouwtradities - dorsplaatsen, de watermijnen in de Barranco de Tocodomán, de vier tarwemolens die door wind of water werden aangedreven, kalk- en teerovens en broodovens. In Playa de La Aldea staat het vat waarin tussen 1936 en 1958 rum werd gestookt.

Wat de moderne tuinbouw betreft, is La Aldea de San Nicolás de enige plaats in Europa waar tomaten en aubergines aan de lucht worden gekweekt - zonder teelaarde!

Langs de kustlijn van La Aldea de San Nicolás vindt u over een afstand van 33 kilometer kleine baaien, zeegrotten, kiezelstranden en stranden met zwart vulkanisch zand. De meeste van deze stranden worden weinig bezocht en liggen in een natuurlijke omgeving met weinig of geen bebouwing.

Het strand in het dorp, Playa de La Aldea, is het drukst bezocht. Verder zijn de stranden van Tasarte en Tasartico en vooral de stranden van Güi Güi erg de moeite waard door het prachtige landschap dat deze stranden omlijst.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.