Gran Canaria
Gran Canaria
Sport

Juego del palo

Juego del palo (het spel van de stok)

Deze recreatieve sport activiteit bestaat uit een serie bewegingen met een stok in een gesimuleerd gevecht tussen twee deelnemers. Het doel is te “scoren” of het simuleren van slagen zonder kontact te hebben met de onbeschermde delen van het lichaam.

Het is een spel waarbij bekwaamheid, balans en lenigheid in de polsen, armen, middel en voeten gevraagd zijn. Tijdens het spel wordt de aandacht door de spelers getrokken doordat zij, vanaf de zijkant gezien, met de lange dunne stok, die aan het uiteinde wordt vastgepakt, kenmerkende molenachtige bewegingen maken.

Één van de technische kenmerken die gebruikt worden zijn “cuadras”, wat posities zijn die door de spelers worden aangenomen, “atajas” en “paradas” verwijzen naar defensieve blokkeer methodes, net zoals “mandados” of “tirados”, wat technieken betreft om met de stok aan te vallen. Deze technieken worden geclassificeerd door de manier waarop ze worden uitgevoerd en met welk deel van de stok wordt gescoord.

De stokken die worden uitgekozen, ze kunnen verschillen van lengte, moeten over speciale eigenschappen beschikken zodat ze licht en sterk zijn.   

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.