Gran Canaria
Gran Canaria
10 redenen om terug te komen

De zon zien ondergaan in Puerto de Mogán

De zon zien ondergaan in Puerto de Mogán

Het toeristenplaatsje Mogán ligt in het zuiden van Gran Canaria, in een van de beste klimatologische zones van heel de Canarische eilandengroep. Er zijn maar weinig plekken in Spanje met zoveel dagen zon. Maar Mogán biedt niet alleen zon.

Het heeft stranden met fijn zand en talloze gelegenheden om te overnachten. Op weg naar het dorp en het naastgelegen havenplaatsje Puerto de Mogán kom je langs omringende trekpleisters als Puerto Rico, Patalavaca, Amadores, Arguineguín en Taurito.

Maar vooral Puerto de Mogán is de ideale plek voor wie een rustig hoekje zoekt om na een dagje strand de zon te zien ondergaan.

Want Puerto de Mogán is een van de meest schilderachtige en gezellige enclaves aan de zuidkant van Gran Canaria. Het is een ideale plek als je wilt stoppen om wat te eten of even wat te drinken, omringd door kleurige huizen die zich aaneenrijgen tot aan de kade. In de vensters bloeien bougainvillea’s en hibiscussen; mensen kletsen in alle rust op de terrasjes van de havencafé’s. Naast de kade ligt een buurtje met huizen die over kleine grachten heengebouwd zijn, wat de charme van het havengebied nog verder versterkt.

Puerto de Mogán heeft een jachthaven met 225 aanlegplaatsen waar zeilboten en vissersboten wanordelijk door elkaar liggen, wat weerspiegeld wordt in het geanimeerde publiek van de café’s. Vanaf deze plek vertrekken iedere dag de boten die toeristen de zuidkust van het eiland laten zien. Ook vertrekt hier de kleine toeristische onderzeeboot waarmee je de zeebodem in de omgeving kunt verkennen.

De zeebodem van de kust van Mogán is namelijk een klein wonder, een publiek geheim onder duikliefhebbers. In Puerto de Mogán zijn al verschillende keren kampioenschappen onderwaterfotografie gehouden en voor duikers die naar het eiland komen, is Mogán een verplichte bestemming.

Het is ook de thuishaven voor boten die zich specialiseren in Big Game Fishing. Een eindje verderop, in Puerto Rico, kunnen bezoekers met belangstelling voor dolfijnen voor een dag aanmonsteren op een van de boten die deze zoogdieren in hun natuurlijke omgeving gaan opzoeken.

Heb je zin om een paar uur de zee op te gaan? Dan is Mogán een van de beste plekken om in te schepen voor een excursie. Maar ook als je alleen zin hebt om wat te drinken, is Puerto de Mogán de perfecte plek om de uren voorbij te laten glijden terwijl de zon langzaam wegzinkt boven de haven. En wat later, als het donker wordt, hoef je zeker niet vroeg te gaan slapen. De terrasjes worden met muziek opgeluisterd terwijl toeristen en stamgasten er nog eens goed voor gaan zitten. Kortom: redenen te over om terug te komen naar Mogán.