Gran Canaria
Gran Canaria
Tio anledningar
att återvända

Se solen gå ner i Puerto de Mogán

Se solen gå ner i Puerto de Mogán

Den turistrika kommunen Mogán ligger på södra sidan av Gran Canaria i ett av de områden med bäst klimat på hela den kanariska arkipelagen. Få platser i landet har så många soltimmar.

Far och son anländer till Puerto de Mogán
Mor och dotter på promenad i Puerto de Mogán

Men Puerto de Mogán erbjuder inte endast sol. Här finns också stränder med fin sand och mängder av boende­möjligheter. Puerto Rico, Patalavaca, Amadores, Arguineguín och Taurito är andra turistorter i Mogáns kommun på vägen mot Puerto de Mogán.

Och Puerto är en idealisk plats för turisten som söker en lugn tillflyktsort för kvällen efter en dag i solen.

Mor och son promenerar i Puerto de Mogán

Puerto Mogán är en mysig och pittoresk by på södra sidan av ön. Det är en perfekt plats för att stanna till för en bit mat eller bara ta en drink vid de färgglada husen längs gatan som går till den lilla hamnen. Fönstren inramas av bougainvillea och hibiskus och folket tillbringar sin tid på kaféernas uteserveringar. Bredvid marinan  reser sig husen över små vatten­kanaler som förhöjer fiskebyns charm. 

Området har en marina med 225 kajplatser där fiskebåtar och lustjakter delar utrymme, vilket ger liv åt barerna i hamnen. Dessutom just från denna del av kusten går varje dag turer ut med turister längs sydkusten. Härifrån utgår även den lilla under­vattens­båten som tar ut turister för att beskåda havsbottnen.

Promenerande par i Puerto de Mogán
En grupp vänner i Puerto de Mogán

Havsbottnen längs kusten i detta område är en liten skatt, en allmän hemlighet som alla dykare känner till. Puerto de Mogán har vid flera tillfällen varit centrum för marina fototävlingar och det är ett mål som ingen dykare som kommer till Gran Canaria bör missa. Det är också hamn för båtarna som ägnar sig åt djuphavsfiske och inte långt härifrån, i Puerto Rico, kan alla som är intresserade av att för en dag segla bland delfiner hitta båtar som gör utflykter just för detta. 

Vill du pröva på äventyret att för några timmar göra en båtutflykt? Mogán är den perfekta platsen. Om det du önskar helt enkelt är att i lugn och ro ta en drink är Puerto de Mogán perfekt för att sitta och se solen gå ner bakom husen vid hamnen. Lite senare är det inte nödvändigt att gå hem och lägga sig. Uteserveringarna livas upp med musik medan turisterna och byns invånare utökar sin sejour lite till. Du kommer att finna åtskilliga motiv för att vilja återvända till Mogán.

Mogán - Se rutten

Turistinformatören