Gran Canaria
Gran Canaria
10 redenen om terug te komen

Een excursie op zee

Reizen over een blauwe weg

Er zijn geen scheepsjongens aan boord van de boten die de havens in het zuiden van Gran Canaria verlaten. Alleen mensen die van plan zijn zich te vermaken tijdens een van de excursies die plaatsvinden in de buurt van de toeristenplaatsen. Excursies over de blauwe zee die de kust van het eiland omhelst. In welke boot dan ook, die uitvaart vanuit Puerto Rico, Pasito Blanco, Puerto Mogán, Anfi del Mar of ook vanuit de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria.

Als u kiest om u in te schepen in een van de boten die excursies aanbieden in het zuiden van Gran Canaria, hebt u een zee aan mogelijkheden. U kunt een tocht maken in een zeilboot. Of op een catamaran. Of misschien wilt u een mini-cruise maken rondom het eiland. U kunt ook meedoen aan een van de feesten op zee die op diverse van deze plezierboten worden georganiseerd. Er zijn ook mensen die er liever alleen op uit trekken en kiezen voor een waterscooter. En verder zijn er mensen die liever dolfijnen gaan bezoeken die op korte afstand van de haven in zee te vinden zijn.

Als u zich inscheept, vindt u geen piraten die zich in een vat rum verstoppen. Als een boot de piratenvlag voert, schrik dan niet, het is een toeristische reclame. U komt zeker geen piraten tegen met een ooglapje, of met een papegaai op hun schouder of met een buskruit voor hun kanon. Althans dat is niet de normale gang van zaken.

Normaal is varen in mooie boten met lachende mensen aan bakboord en aan stuurboord, iedereen ligt lekker in de zon op het dek met zwempak of bikini in de aanslag om in de middag misschien lekker te gaan zwemmen. Een zwempartij en een excursie op zee voordat naar de haven wordt teruggekeerd, om dan een heerlijke dag af te ronden met een goed diner op de wal.