Gran Canaria
Gran Canaria
Tio anledningar
att återvända

En utflykt på havet

På resa längs en blå väg

Det finns inga lättmatroser på båtarna som avseglar från hamnarna på södra Gran Canaria. Endast personer som har beslutat sig för att roa sig på någon av alla de utflykter som navigerar nära turistområdena. Utflykter på ett blått hav som smeker öns kuster. På vilken som helst av båtarna som avgår från Puerto Rico, Pasito Blanco, Puerto Mogán, Anfi del Mar eller även från huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria.

Om du har beslutat dig för att mönstra på någon av de båtar som erbjuder utflykter på södra Gran Canaria, har du många möjligheter. Du kan välja en tur med segelbåt. Eller en katamaran. Eller du kanske föredrar en minikryssning runt ön. Du kan också ansluta dig till någon av de marina fester som anordnas på en del av dessa utflyktsbåtar. Sedan finns det de som föredrar att segla ensamma och de väljer en vattenskoter. Det finns också de som väljer att göra ett besök hos delfiner som bor, inte så långt från kusten.

Om du väljer att mönstra på, kommer du inte att möta Jim Hawkins gömd i en tunna med äpplen. Om någon av båtarna har piratflagga oroa dig inte, det är bara turistreklam. Det är inga pirater med lapp för ögat, ingen papegoja på axeln eller krut. Det är åtminstone inte det vanliga. 

Det vanliga är att navigera på roliga båtar med skratt både om babord och styrbord, med alla på däck som solar iklädda baddräkt för att ta sig ett dopp under eftermiddagen. Ett dopp och en marin utflykt innan man återvänder till land för att avsluta en fullkomlig dag med en härlig middag vid havet.