Gran Canaria
Gran Canaria
Shopping

Shopping

Dags att gå i affärer

Från boutiquer med alla kända märken till små affärer med hantverk. Från det allra sista i modeväg till sportartiklar eller parfymeri. 

Gran Canaria kan erbjuda alla par som tillbringar sin semester här ett stort utbud av butiker där man kan finna souvenirer, köpa presenter eller bara tillfredsställa en nyck.

Ett par promenerar på gatorna i Gamla Stan
Ett par rådgör med en karta över Gran Canaria

Det finns många butiker runt om på ön såväl i syd som på den norra delen. På sydsidan i turistområdena finns det en mängd olika affärer och butiker i närheten av stranden och bostadsområdena. En annan möjlighet finner man i Las Palmas de Gran Canaria, öns huvudstad, den största staden på Kanarieöarna och därmed en idealisk plats för att shoppa. Las Palmas de Gran Canaria har ett fantastiskt stort utbud av affärer, varuhus och köpcentra.

Norra delen (Las Palmas de Gran Canaria):

Några av öns bästa butiker hittar man i de historiska kvarteren kring Triana mitt i stan. Från exklusiva modeboutiquer till affärer med mer kommersiella märken. Från guldsmedsaffärer, sport- och presentaffärer till butiker med kanariskt hantverk. Triana gränsar till den historiska stadsdelen Vegueta med pittoreska gågator som gör att man kan kombinera shopping med ett besök på något av museerna.

En grupp vänner äter något på en uteservering en kväll
Ett par köper vin på marknaden i Vegueta

Triana har också ett intressant utbud av barer och uteserveringar runt Plaza de las Ranas, (Grodtorget)  Plazoleta Cairasco eller Boulevard Monopol, där man kan äta tapas och ta en drink efter promenaden.

I affärsområdet kring Mesa y Lopez, i andra ändan av stan, kan man också handla i en mängd affärer, allt från stora varuhus till diverse boutiquer. På Mesa y López kan besökaren ta en vilopaus på något av de livliga caféerna på Plaza de España (också känd som Plaza de la Victoria), och se människor flanera förbi under eftermiddagen eller njuta av den mysiga stämning som infinner sig när mörkret faller och nattugglorna lägger beslag på uteserveringarna. Endast två minuter från Plaza de la Victoria ligger strandpromenaden Las Canteras som går parallellt med stans kilometerlånga sandstrand.

Södra sidan:

Utbudet av butiker på södra Gran Canaria är mycket varierat och anpassar sig efter besökarens behov, såväl när det gäller tider som priser. Barerna, butikerna och caféerna i turistområdena har omfångsrika öppettider praktiskt taget hela året.

Ett par tittar ut över havet
Några personer som tittar i ett skyltfönster

I alla köpcentrer i Maspalomas, Playa del Inglés, San Agustín, Puerto Rico eller Meloneras finns det massor av affärer för alla prislägen. 

Om du önskar en perfekt blandning av de bästa modeboutiquer och en vacker solnedgång ska du  ta dig till fyren i Maspalomas, en enastående plats för börja en lång promenad eller njuta av uteserveringarna vid havet i Meloneras. Du kan också pröva att närma dig Puerto de Mogán en liten fiskeby på södra sidan av ön, där man också kan ta en drink på någon uteservering och njuta av en vacker solnedgång.

Vill du vara med på en komplett tur ‘Tour de Compras’ i de bästa affärskvarteren  i huvudstaden? Tripgrancanaria följer med dig och gör det lätt för dig.