Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

Artenara

Artenara

Artenara is een op 1270 meter hoogte gelegen bergdorp op het eiland Gran Canaria, op 50 kilometer afstand van de hoofdstad.

Hoewel het dorp Artenara zelf in het binnenland ligt, strekt de gemeente zich tot de kust uit, en is omgeven door enorme inheemse pijnboombossen in de gebieden Tamadaba en Tirma. Deze plekken zijn twee van de best bewaarde natuurgebieden op Gran Canaria.

In Artenara zijn ook archeologische vindplaatsen die veel laten zien over hoe de oorspronkelijke bevolking van het eiland leefde. Het als cultureel erfgoed beschouwde archeologische complex van Acusa (grotwoningen) is per auto te bereiken.

Een andere traditionele bestemming in Artenara is de kapel van 'la Virgen de La Cuevita', die in een rotswand is uitgehouwen. De kapel ligt op 400 meter afstand van het dorp. Openingstijden: van 10:00 tot 19:00 uur. De kerk van San Matías stamt uit de negentiende eeuw en hier worden tegenwoordig de kerkdiensten van de parochie Artenara gehouden. Het bureau voor toerisme is gevestigd in het museumhuis van Santiago Aranda, een uit Gran Canaria afkomstige schrijver en filosoof. Openingstijden: van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur en van 16:00 tot 17:00 uur.

Het uitzichtpunt van Unamuno biedt spectaculaire vergezichten over de omgeving. Er staat een beeld van deze schrijver en filosoof als herinnering aan het verblijf van Unamuno op het eiland in 1910.

En wat religieuze en historische monumenten betreft, is de kapel 'la Ermita de la Candelaria' in Acusa zeker een bezoek waard. De kapel beschikt over een aantal zeer waardevolle beelden.