Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

Santa Brígida

Santa Brígida

Het dorp Santa Brígida ligt op 14 kilometer afstand van Las Palmas de Gran Canaria. Het dorpscentrum ligt aan een diepe vallei met mooie palmbomen, waaraan het zijn inheemse naam heeft te danken: Sataute.

Het moderne Santa Brígida is een combinatie van een agrarisch verleden en een stads heden, waar spectaculaire villa's en huizen staan met elementen van de traditionele architectuur op het eiland.

Een wandeling door het dorp is de moeite waard om bijvoorbeeld de parochiekerk van Santa Brígida te bezoeken, met neogotische kenmerken aan de buitenzijde. Deze staat op de plek waar in 1522 de eerste kapel van het dorp werd gebouwd. In het weekend mag u de markt in het dorp niet missen. Deze wordt door bewoners en toeristen bezocht voor de heerlijke plaatselijke producten, vele soorten kaas, boerenbrood, jam, imkerhoning en allerlei soorten gebak. De markt is open op zaterdag van 08:00 tot 20:00 uur en op zondag van 08:00 tot 14:00 uur.

Santa Brígida is ook bekend om zijn prachtige omgeving en op slechts een paar kilometer afstand van het dorp ligt het natuurmonument van Bandama, een krater van een uitgedoofde vulkaan met een diepte van 200 meter en een doorsnede van een kilometer waarvandaan u naar de vier windstreken een prachtig uitzicht hebt.

In de buurt van Bandama vindt u ook de Atalaya van Santa Brígida, een dorpje met grotwoningen dat uit de tijd van voor de Spaanse verovering dateert. Tegenwoordig vervaardigen ambachtslieden er volgens eeuwenoude technieken aardewerk dat van oudsher in de meeste huishoudens op het eiland wordt gebruikt. De pottenbakkers hier hebben in het Spaans een speciale naam - 'loceros' en het aardewerk wordt 'loza' genoemd. U vindt hier ook het Ecomuseum Casa Panchito, dat een grote collectie gebruiksvoorwerpen herbergt.

Ga bij een bezoek aan het dorp ook langs bij het ‘Casa del Vino’ in het centrum van Santa Brígida. Hier kunt u wijnen proeven met de oorsprongsbenaming van Gran Canaria. Openingstijden: van dinsdag tot zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur, op feestdagen gesloten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het bureau voor toerisme van Santa Brígida dat in het dorp zelf is te vinden.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.