Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

Valleseco

Valleseco

Vanaf Artenara gaat de weg door het binnenland van het eiland verder naar de gemeente Valleseco, op 28 kilometer afstand van de hoofdstad. Het dorp ligt op een hoogte van 1000 meter boven de zeespiegel.

De naam Valleseco, die 'droge vallei' betekent, is gek genoeg juist niet van toepassing op het dorp. Het heeft een vochtig klimaat en was vroeger omgeven door inheemse laurierbossen. Valleseco heeft juist een uitbundige vegetatie en 80% van het oppervlak van de gemeente is beschermd natuurgebied.

Het is een plattelandsgemeente met een natuurlijke omgeving vol bloeiende planten. Dit prachtige gebied wordt doorkruist door allerlei voetpaden en oude wegen door het inheemse laurierbos, dat een grote botanische waarde heeft. Een voorbeeld hiervan is de Barranco de La Virgen, in het natuurpark van Doramas.

De waterwerken die door het gebied heenlopen zijn van grote etnografische waarde. De bronnen, irrigatiesloten, molens en wasplaatsen die vanaf de elfde eeuw zijn gebouwd, maken deel uit van het etnografische erfgoed van Valleseco; Als u de waterroute (Ruta del agua) wandelt, maakt u via de wandelwegen kennis met deze kunstwerken.

Het meest opvallende gebouw in Valleseco is de kerk met de naam San Vicente Ferrer, een sober gebouw met een eclectische bouwstijl. In de kerk staat een historisch erg interessant Duits orgel uit de achttiende eeuw.

Voor meer informatie over Valleseco kunt u terecht bij het bureau voor toerisme dat in het dorp zelf is te vinden.